“ози сайт използва бисквитки (cookies). јко желаете можете да научите повече тук. –азбрах
IDG  •  PC World  •  Computerworld  •  CIO  •  CFO  •  Networkworld  •  ƒискусии  •   ариерна зона  •  —ъбити€
COMPUTERWORLD | „овешки ресурси
20 €ну
2016
 
 

ƒоналд “ръмп отприщи гнева си срещу Apple и други щатски »“ гиганти

 андидатът от –епубликанската парти€ за президент на —јў см€та да увеличава работните места чрез нови тарифи.

3674 прочитани€

ƒоналд “ръмп не е противник на технологиите, но изглежда не е никак впечатлен от технологичната индустри€ на —јў. “ой не се умилква около не€, а напротив, вижда нейното поведение като част от по-гол€м проблем.  ато кандидат за номинаци€ на –епубликанската парти€ за президент на —јў, “ръмп предложи бързо ограничаване на използването на визи H-1B за защита на работните места в —јў, като по този начин атакува най-важни€ законодателен приоритет за технологичната индустри€.

Donald Trump Laconia Rally, Laconia, NH by Michael Vadon July 16 2015. —нимка: Michael Vadon. CC

—ега “ръмп атакува една от най-успешните технологични компании - Apple, заради производството й извън —јў. јтаката към Apple дойде в кра€ на речта на “ръмп в ”ниверситета Liberty. „ўе накараме Apple да започне да прави проклетите си компютри и неща в тази страна, а не в други страни“, каза той.

ѕрочетете още: ƒоналд “ръмп се отказа от акциите си в Apple, iPhone бил малък

Apple е новата „прокси“ компани€ за “ръмп, чрез ко€то той демонстрира позици€та си относно работните места в —јў. “ой вече смъмри Ford заради изнас€нето на н€кои производства извън страната.

“ръмп има много работа за вършене. —поред Ѕюрото за статистически данни за работната сила на —јў, през следващите 10 г. работните места във високотехнологичното производство ще спаднат от 24% на 35%.

“ози сектор се свива от години. ѕроизводството на компютри и перифери€ е давало работа на почти 163 000 човека през 2014 г., според правителствени данни, но до 2024 г. този сектор ще загуби около 27% от работниците си.

“ръмп предлага лечение чрез „тарифи“. √оворейки за плановете на Ford за изнас€не на производството в ћексико, “ръмп каза, че той би наложил 35% данък върху произведени€ внос. „јз съм свободен търговец, каза “ръмп в ”ниверситета Liberty, но —јў тр€бва да са „по-умни“, тъй като в момента се „убиваме“.

ƒоста хора не са впечатлени от плановете на “ръмп. „35% импортна тарифа ще вкара света и —јў в дълбока рецес舓, за€ви јндрю Ѕартелс, анализатор от Forrester, специалист по технологичните пазари.

»ма н€кои сигнали за завръщане на производства в —јў, като дори Apple откупи н€кои свои производствени мощности, макар че това са силно автоматизирани фабрики. (Ѕ¬ѕ от производството в —јў е нараснал с 1,2% през първата половина на 2015 г.)

„Ќо негативната страна на това е, че автоматизаци€та следното: увеличаването на производствената дейност в —јў н€ма да доведе до раст€що откриване на нови работни места в производството“, коментира Ѕартелс.

Computerworld

Ќј…-Ќќ¬» Ќј…-„≈“≈Ќ» ѕ–≈ѕќ–Џ„јЌ»

—лайдшоу
»Ќ“≈–¬ё
–ей ќТ‘аръл, VMware: —ветът на облаците ще е хибриден–ей ќТ‘аръл, VMware: —ветът на облаците ще е хибриден

“ехнически€т директор на компани€та е уверен, че публичните услуги н€ма да замен€т собствените сървъри.

ѕ–»Ћќ∆≈Ќ»я
јЌ ≈“ј

 акво мислите за FireFox OS?

»нформаци€ за ¬ас