Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах
IDG  •  PC World  •  Computerworld  •  CIO  •  CFO  •  Networkworld  •  Дискусии  •  Кариерна зона  •  Събития
COMPUTERWORLD | Смартфони
18 яну
2016
 
 

Samsung ще е основен доставчик на OLED дисплеи за Apple?

Според неофциални източници iPhone устройствата ще преминат на OLED през 2018 г.

2467 прочитания

Apple и Samsung “на практика са сключили” договор за доставка на OLED дисплеи за бъдещи поколения iPhone, съобщава корейското издание ET News. Според него Samsung планира да инвестира в нови поточни линии за такива екрани между 2,49 и 3,32 млрд. долара и в последствие, в зависимост поръчките, да ги увеличи до 7,47 млрд. долара.

В момента Apple използва OLED само в умните си часовници, като слуховете за преминаване на iPhone към такива дисплеи са налице от години. Според неофициални източници смартфоните на компанията ще бъдат оборудвани с OLED през 2018 г. През ноември 2015 г. японското издание Nikkei спрегна LG като възможен доставчик на дисплеи за iPhone.

Прочетете още: Задаващият се 4-инчов смартфон на Apple ще се казва iPhone 5e?

Доказателство за това, че Apple няма да премине веднага към новата технология личи и от факта, че Foxconn, ключов доставчик за компанията, наскоро инвестира 4 млрд. долара в нов завод LCD дисплеи за iPhone. Допълнително, през 2013 г. Тим Кук, главният изпълнителен директор на Apple, изключи вероятността компанията скоро да възприеме такива екрани в продукцията си, посочвайки като причина тяхното неестествено цветопредаване.

Въпреки това слуховете за интереса на Apple в тази насока постепенно се увеличават. От изданието 9to5 Mac цитират Джонатан Айв, главният директор по дизайна в компанията, който не крие симпатиите си към OLED, наричайки LCD “много, много стара” технология.

OLED дисплеите са по-тънки, предлагат по-ярки цветове и по-дълбоко черно спрямо LCD технологията. Те биха могли да предлагат и по-добра енергийна ефективност, стига по-голямата част от изображението да е в черно, какъвто е случаят при Apple Watch. Сред минусите пък са по-високите производствени разходи, по-краткият живот на продуктите и по-малката яркост.

НАЙ-НОВИ НАЙ-ЧЕТЕНИ ПРЕПОРЪЧАНИ
Фирмите представят

Слайдшоу
ИНТЕРВЮ
Само за 6 месеца инициативата Vue Vixens е обучила над 400 жениСамо за 6 месеца инициативата Vue Vixens е обучила над 400 жени

Интервю с Джен Лупър, старши developer advocate в Progress и основател на Vue Vixens, лектор на конференцията DevReach 2018

ПРИЛОЖЕНИЯ
АНКЕТА

Какво мислите за FireFox OS?

Информация за Вас