“ози сайт използва бисквитки (cookies). јко желаете можете да научите повече тук. –азбрах
IDG  •  PC World  •  Computerworld  •  CIO  •  CFO  •  Networkworld  •  ƒискусии  •   ариерна зона  •  —ъбити€
COMPUTERWORLD | ¬ести
13 €ну
2016
 
 

–екорден брой регистрации за конкурса ДЌаградите на Ѕј»“У за 2015 г.

 ампани€та и церемони€та се провеждат под патронажа на ѕрезидента на –епублика Ѕългари€ –осен ѕлевнелиев.

2164 прочитани€

146 кандидатури от 108 личности, институции и компании б€ха подадени до крайни€ срок за регистраци€ в  конкурса „Ќаградите на Ѕј»““ за 2015 г., който изтече на 24.00 ч. на 12 €нуари. «а сравнение, в миналогодишното издание имаше 130 кандидатури от 92 личности, институции и компании.

ѕетото издание на конкурса отбел€зва рекорден общ брой регистрации, което е безспорно доказателство за нарастващи€ интерес към „Ќаградите на Ѕј»““, както и продължаващото възход€що развитие на » “ сектора в страната, твърд€т от »“ асоциаци€та. —ъстезанието се провежда в рамките на кампани€та eSkills for Jobs 2015-2016, ко€то цели да повиши осведомеността на гражданите за нуждата от подобр€ване на електронните им умени€.

—ред най-оспорваните категории тази година са ќбразователна награда, в ко€то кандидатстват 22 образователни проекта и инициативи, разработени както от учебни заведени€, така и от частни компании, които се нужда€т от квалифицирани кадри и провеждат собствени обучени€.

ѕрочетете още: Ѕј»“ отбел€за 20 години от основаването си

Ќа второ м€сто по брой за€вки – 18, е категори€та ƒържавна администраци€, в ко€то се конкурират различни електронни услуги за гражданите, интегрирани информационни системи, софтуерни продукти за подобр€ване на работата на администрациите.

Ќа трето м€сто по брой подадени регистрации – 15, се нарежда —пециалната награда, в ко€то се конкурират успешни бизнес решени€, приложени в практиката, както и инициативи, които са допринесли за развитието на » “ в страната.

15 са и претендентите за категори€ Ѕизнес иновативност, където сили мер€т изключително разнообразни проекти, които реализират прилагането на » “ в различни сфери – от медицинската диагностика до поздравителни картички и билети за градски транспорт.

»зключително силна тази година е и категори€та ∆урналистически принос, където 13 представители на печатни медии, радио и телевизи€ и интернет издани€ се включиха със свои материали по актуални за » “ сектора теми.

ѕредстои оцен€ване на подадените проекти от журито, след което ще бъдат известни и номинациите в отделните 12 категории.

ѕобедителите в 12-те категории ще бъдат об€вени на официална церемони€, ко€то ще се проведе на 17.02.2016 г. в —офи€ “ех ѕарк.

Ќј…-Ќќ¬» Ќј…-„≈“≈Ќ» ѕ–≈ѕќ–Џ„јЌ»
‘ирмите представ€т

—лайдшоу
»Ќ“≈–¬ё
ћартин –айхле: R&M развива бизнеса си с иновативни и качествени решени€ћартин –айхле: R&M развива бизнеса си с иновативни и качествени решени€

2018 г. е най-добрата година за бизнеса на компани€та, разработваща и произвеждаща системи с швейцарско качество вече 55 години, за€ви ћартин –айхле, един от съсобствениците на Reichle& De-Massari (R&M)

ѕ–»Ћќ∆≈Ќ»я
јЌ ≈“ј

 акво мислите за FireFox OS?

»нформаци€ за ¬ас