Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах
IDG  •  PC World  •  Computerworld  •  CIO  •  CFO  •  Networkworld  •  Дискусии  •  Кариерна зона  •  Събития
COMPUTERWORLD | Е-администрация
13 яну
2016
 
 

Електронно подаване и на годишните декларации за корпоративния данък

1% отстъпка от корпоративния данък носи електронното подаване на декларациите, досега в НАП са подадени 1278 корпоративни декларации.

2897 прочитания

Годишните декларации за облагане с корпоративен данък вече могат да се подават по електронен път, съобщи Росен Бъчваров от НАП. Услугата работи от началото на тази седмица, като до момента през интернет са подадени 1278 корпоративни декларации, допълни той. Най-много е-декларации за облагане с корпоративни данъци са подадени от София – 325 и от Пловдив - 164.

Годишните декларации за облагане с корпоративен данък трябва да се подадат до 31 март. Това е срокът, в който фирмите трябва да платят и дължимия корпоративен данък, след приспадането на направените авансови вноски. Фирмите, които подадат декларациите си по електронен път, ползват 1% отстъпка от дължимия годишен корпоративен данък (но не повече от 1000 лв.). Другото условие за ползване на тази отстъпка е данъкът да бъде внесен в срок до 31 март 2016 г., обяснява Бъчваров.

Плащането на задължението към хазната може да стане във всяка банка с попълване на вносна бележка за плащане към бюджета. Другите варианти за плащане са с пощенски запис или през интернет.

Прочетете още: Почти 98 млн. лв. за внедряване на иновации в предприятията по ОПИК

„Неподаването на декларациите се санкционира, като минималната глоба е 500 лева за юридическото лице и 200 лева за управителя на фирмата“, напомнят от НАП.

НАЙ-НОВИ НАЙ-ЧЕТЕНИ ПРЕПОРЪЧАНИ
Фирмите представят
Безпрецедентна производителност в новите супербързи х86 сървъри на FUJITSU

Безпрецедентна производителност в новите супербързи х86 сървъри на FUJITSU

Изключително бързи възможности за обработка на трудоемки и тежки задачи, както и на невъобразими до момента количества данни

Слайдшоу
ИНТЕРВЮ
Мартин Райхле: R&M развива бизнеса си с иновативни и качествени решенияМартин Райхле: R&M развива бизнеса си с иновативни и качествени решения

2018 г. е най-добрата година за бизнеса на компанията, разработваща и произвеждаща системи с швейцарско качество вече 55 години, заяви Мартин Райхле, един от съсобствениците на Reichle& De-Massari (R&M)

ПРИЛОЖЕНИЯ
АНКЕТА

Какво мислите за FireFox OS?

Информация за Вас