Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах
IDG  •  PC World  •  Computerworld  •  CIO  •  CFO  •  Networkworld  •  Дискусии  •  Кариерна зона  •  Събития
COMPUTERWORLD | GIS
13 яну
2016
 
 

Давид Холдинг разработи софтуер за управление на градски транспорт

Решението „Устойчив Общински Транспорт“ е ГИС базирано, има модули за транспортна симулация на коридори, единен потребителски интерфейс и единно хранилище за данни.

5448 прочитания

Нова информационната система, наречена „Устойчив Общински Транспорт“, разработи софтуерната компания Давид Холдинг. Системата предоставя на потребителите в общината последно поколение софтуерни модули за „микроскопична транспортна симулация на коридори“, 3D GIS/CAD и управление на активи и съоръжения (AM/FM) в едно приложение. Всичко това е достъпно през единен потребителски интерфейс, хранилището на данни също е единно. Системата работи в среда клиент/сървър под Windows Server с бази данни в Oracle и MS SQL.

Решението „Устойчив Общински Транспорт“ е ГИС базирано, има модули за транспортна симулация на коридори, единен потребителски интерфейс и единно хранилище за данни.

Системата на Давид Холдинг включва няколко компонента:

Прочетете още: ГИС система в Столична община улеснява управленските решения

  • Достоверен симулационен компютърен модел на транспорта (т.нар. микроскопична симулация) в рамките на града, върху геопространствена карта на съществуващите транспортни потоци, коридори и транспортна схема. „Този мощен софтуерен инструмент позволява моделиране, анализ, оптимизация за устойчиво подобряване на пропускателната способност на коридорите и усъвършенстване на транспортната схема, вкл. чрез промяна на коридори, паркинги, посока на движение, ленти, кръстовища и продължителност на сигналите в тях“, обясняват разработчиците.
  • Интегрирана геопространствена информационна система за планиране, оценка на състоянието и нуждата от ремонти, планиране на ремонта и ремонтната себестойност, генериране на заявки за материали и работни наряди, управление и отчитане на ремонтите за различни общински обекти на транспортната инфраструктура в общината, включително транспортни коридори, сервитут, улично осветление, велоалеи, хоризонтална и вертикална маркировка.

Системата „Устойчив Общински Транспорт“ ще даде възможност на служителите по транспорта и управлението на публичната инфраструктура в общините да моделират, анализират и оценят текущото състояние, пропускателна способност и ефективност на съществуващата транспортна схема, коридори, паркинги и маршрути на градски транспорт, върху калибрирана карта на града, коментират от Давид Холдинг.

Освен това те ще могат да създадат и управляват цифров модел на транспортната инфраструктура на общината в географски контекст върху картата на града, за обективна инвентаризация на обектите и оценка на тяхното състояние по квартали, зони, типове и по отношение на демографията в общината. Улеснява се планирането на капиталови и междинни ремонти на транспортните коридори и техния сервитут, уличното осветление, велоалеите, хоризонталната и вертикалната пътна маркировка.

„Системата дава видимост за себестойността на всеки отделен ремонт и възможност да се оценяват различни негови алтернативни изпълнения с цел намаляване на себестойността, когато това е възможно“, обясняват разработчиците. Освен това служителите в общините ще могат да генерират спецификации за необходимите за ремонта материали, както и работни наряди, вкл. инструкции и технически чертежи, необходими за изпълнение на ремонта, да създадат и използват многократно типови унифицирани ремонтни единици (обект/материали/труд) за намаляване на времето на реакция при планиране на аварийни ремонти.

Решението предоставя възможност за създаване на цялата необходима за ремонта техническа документация в едно-единствено приложение, вкл. 3D модели, 2D чертежи и схеми, растерни изображения, карти, обработка на сканирани облаци от точки и други. Служителите ще могат да публикуват в уеб техническите инструкции и чертежи за нуждите на полевите екипи, изпълняващи ремонта, а след това да следят изпълнението на ремонта по срокове, степен на изпълнение и изразходване на планирания бюджет, както и да генерират необходимите справки за отчитане на ремонта при неговото завършване.

Давид Холдинг вече реализира подобна система за Столична община, като то обхваща дейностите на цялата дирекция „Транспортна инфраструктура“ в общината.

НАЙ-НОВИ НАЙ-ЧЕТЕНИ ПРЕПОРЪЧАНИ
Фирмите представят
Преглед на тенденциите и обобщение на ERP пазара през 2018

Преглед на тенденциите и обобщение на ERP пазара през 2018

Какви нови и интересни неща може да ни разкаже Пламен Боев от Елит Софтуер

Слайдшоу
ИНТЕРВЮ
Само за 6 месеца инициативата Vue Vixens е обучила над 400 жениСамо за 6 месеца инициативата Vue Vixens е обучила над 400 жени

Интервю с Джен Лупър, старши developer advocate в Progress и основател на Vue Vixens, лектор на конференцията DevReach 2018

ПРИЛОЖЕНИЯ
АНКЕТА

Какво мислите за FireFox OS?

Информация за Вас