Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах
IDG  •  PC World  •  Computerworld  •  CIO  •  CFO  •  Networkworld  •  Дискусии  •  Кариерна зона  •  Събития
COMPUTERWORLD | Автомобили
11 яну
2016
 
 

Luxoft и QNX ще създават съвместни интелигентни решения за шофьори

3031 прочитания, 0 коментара

Началото на технологично партньорство обявиха софтуерният разработчик Luxoft Holding и QNX Software Systems, дъщерно дружество на BlackBerry. То е фокусирано върху разработката на усъвършенствани системи за подпомагане на водачите на МПС – т.нар. ADAS (advance drive assistance systems).

Luxoft ще използва своя опит в моделирането на пътната обстановка, основан на алгоритми за проследяване на обекти като превозни средства, пешеходци, фасади на сгради, както и на пътните знаци. Пресъздаваната детайлна картина на пътя ще може да се интегрира в работата на платформата QNX OS. Софтуерният разработчик ще използва своята софтуерна платформа CVNAR, която включва решения за добавена реалност, включително навигиране, проследяване на точки на интерес (POIs) и задаване на упътвания към крайната дестинация.

Прочетете още: Забравете за джаджите, елата на CES 2016 заради колите

"Ентусиазирани сме, че ще работим заедно с QNX по създаването на нови ADAS технологии за клиентите ни сред глобалните автопроизводители и основните доставчици на автокомпоненти, които все повече търсят решения, допринасящи за автономното шофиране – споделя Георг Дол, управляващ директор на Luxoft Automotive. – Имаме солиден опит в технологиите за компютърна визуализация и добавена реалност, които ще дадат възможност за създаване на следващото поколение проектори на информация върху предното стъкло на превозното средство. Тези проектори, съчетани с високонадеждната операционна система на QNX, ще разширят значително възможностите на нашите клиенти от автомобилния сектор за практическо приложение на системите за подпомагане на водачите от ново поколение."

"Luxoft притежава широк набор от технологии в услуга на производителите на автомобили, които включват както конкретни приложения на системите за подпомагане на водачите от най-ново поколение, така и цялостни интегрирани решения – заяви Андрю Поляк, глобален директор Бизнес развитие в QNX Software Systems. – Съвместната ни работа ще издигне на ново ниво практическите приложения на нашата технология QNX OS, която е с доказана надеждност и множество сертификати за безопасност – ключово изискване към ADAS системите поради по-високите нива на автоматизация на тяхната работа."

QNX Software Systems предлага обширно портфолио от развлекателно-информационни, телематични и акустични решения за автомобила, както и такива, свързани с неговата безопасност. Те се използват в над 60 милиона автомобила по цял свят. Над 40 автомобилни производители прилагат софтуер на QNX в продукцията си.

НАЙ-НОВИ НАЙ-ЧЕТЕНИ ПРЕПОРЪЧАНИ
Фирмите представят
Димитрина Апостолова, регионален мениджър Корпоративни продажби – Бургас, във Виваком:

Димитрина Апостолова, регионален мениджър Корпоративни продажби – Бургас, във Виваком:

Телекомуникациите са двигател за развитие на умните градове
Цифров офис от ново поколение:

Цифров офис от ново поколение:

Как да постигнем свободно движение на информация и автоматизиране на процеси?
Емил Китанов, Старши консултант, Елит Софтуер:

Емил Китанов, Старши консултант, Елит Софтуер:

Някои детайли за Business Intelligence функциите на модерните ERP системи
Илия Кръстев, директор „Продажби“ на платформени решения в SAP България:

Илия Кръстев, директор „Продажби“ на платформени решения в SAP България:

Със SAP HANA банките могат да харчат 80% за иновации и само 20% за поддръжка

Слайдшоу
ИНТЕРВЮ
Предимствата на облачните ИТ услуги са достъпни за всеки бизнесПредимствата на облачните ИТ услуги са достъпни за всеки бизнес

Добромир Тодоров е главен директор „Облачни услуги“ на HeleCloud. Той е бил съосновател и е управлявал множество стартъпи в сферата на технологичните и финансови услуги. С опит в архитектурните решения, сигурността и инженеринг на...

ПРИЛОЖЕНИЯ
АНКЕТА

Какво мислите за FireFox OS?

Информация за Вас