Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах
IDG  •  PC World  •  Computerworld  •  CIO  •  CFO  •  Networkworld  •  Дискусии  •  Кариерна зона  •  Събития
COMPUTERWORLD | Перспективи
08 яну
2016
 
 

Electrolux ще си сътрудничи с Google при свързаните уреди

3983 прочитания, 0 коментара

Electrolux се присъедини към Програмата на Google за ранен достъп към нейната операционна система Brillo и комуникационния протокол Weave за Интернет на нещата, който цели развиването на свързани устройства в умни домове. Сътрудничеството между двете компании беше обявено на тазгодишното изложение за потребителска електроника (CES) в Лас Вегас.

 

На тазгодишния CES Electrolux показа свързани фурни, които работят с Weave/Brillo на дисплеи на Google

Прочетете още: Приложение на Electrolux изчислява дали разхищавате вода

„Electrolux остава отдаден на инициативата за отворена платформа AllSeen Alliance, където ние сме един от премиум партньорите. Има няколко инициативи, които са активни сега, за установяване на стандарти за умни домове. Докато ние предпочитаме отворена глобална платформа, твърдим, че ще сме отворени за различни решения, които са в най-голям интерес за нашите потребители“, коментира Ян Брокман, главен оперативен директор на Electrolux и ръководител „Проучване и развитие“.

През май 2015 г. Google покани ограничен брой партньори и им предостави ранен достъп, за да работят на операционната система Brillo и комуникационния протокол Weave. През октомври те бяха отворени към по-широка общност от разработчици. Сътрудничеството на Electrolux с Google започна през септември 2015 г.

На тазгодишния CES Electrolux показа свързани фурни, които работят с Weave/Brillo на дисплеи на Google. Electrolux също демонстрира свързани фурни, които работят на протокола AllJoyn, на щанда, достъпен за публика - Allseen Alliance и на щанда на Qualcomm в Springhill Suites (достъпен само с покани).

Свързаните фурни с пара на Electrolux, показани на CES, са оборудвани с камера CookView - тя предоставя връзка в реално време директно от фурната на мобилно устройство (iOS или Android). Чрез мобилното приложение и безжичен достъп, камерата дава на потребителите общ поглед към храната във фурната.

Благодарение на приложението, потребителите могат да започнат да готвят чрез мобилното си устройство и да реагират мигновено, сменяйки температурата и нивото на влажността. Те могат да изберат друга функция с плъзгане на пръста по дисплея на смартфона или таблета. Също така да избират измежду стотици професионални рецепти в базата данни на приложението. Известия предупреждават потребителите кога трябва да се включат активно в готвенето.

Чрез социалната секция на приложението, потребителите имат достъп до кулинарни канали и могат да споделят с приятели своите готварски резултати, които са снимани на живо от вградената камера във фурната.

„При свързаните устройства имаме подход, фокусиран върху потребителите и вярваме, че умните домове ще станат истински вълнуващи, като предложим продукти и услуги, които правят ежедневните задачи по-приятни“, поясни Ян Брокман.

Свързаната фурна, базирана на платформата AllJoyn, ще бъде на пазара в Европа през април 2016 г.

НАЙ-НОВИ НАЙ-ЧЕТЕНИ ПРЕПОРЪЧАНИ
ИТ ПРОЕКТ НА ГОДИНАТА

Фирмите представят

Слайдшоу
ИНТЕРВЮ
Едуард ван Лейнт: Твърде многото регулации убиват бизнесаЕдуард ван Лейнт: Твърде многото регулации убиват бизнеса

Едуард ван Лейнт е председател и главен изпълнителен директор на EPI Group of Companies. Има над 25 години международен опит в сферата на високите технологии и центрове за данни. Той е основният двигател зад успешното разрастване на EPI в...

ПРИЛОЖЕНИЯ
АНКЕТА

Какво мислите за FireFox OS?

Информация за Вас