Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах
IDG  •  PC World  •  Computerworld  •  CIO  •  CFO  •  Networkworld  •  Дискусии  •  Кариерна зона  •  Събития
COMPUTERWORLD | Телекомуникации
08 яну
2016
 
 

ZTE провежда демонстрации на решения в София

3034 прочитания

Александър Главчев

Демонстрации на продукти провежда китайският производител на телекомуникационни решения ZTE Corporation от 8 до 11 януари 2016 г. в София. Основният фокус на местното звено на компанията е фокусирано най-вече към бизнеса с устройства, насочен към телекомите, и към доставката ИКТ продукти.

От ZTE споделят че през изминалата година са били фокусирани върху реформиране на българския офис на компанията. “През 2014 г. се сблъскахме с проблеми и загубихме известен пазарен дял в България – сподели за Computerworld Майкъл Жан Късиаджиан, управляващ офисите на компанията у нас и в Косово. – След това анализирахме ситуацията, проведохме промени и наехме млади хора.”

Прочетете още: Оптиката на Vivacom достигна кота 1 милион

По време на демонстрациите експертите от компаниите консултират на място представители на телекомуникационни и ИТ компании за възможностите на ZTE в сфери като облачните системи, интелигентното управление на градове, както и за приложенията на мултимедийните и телевизионни системи базирани на IP технологиите (т.нар. IPTV).

По думите на Късиаджиан едно от основните предимства, които предлага ZTE на своите клиенти е възможността за персонализиране на решенията спрямо техните конкретни нужди.

Според него една потенциална бизнес сфера в Бългиария е сигурността в градовете. От компанията тепърва очакват внедряване на например публично видеонаблюдение и интелигентни системи за управление на уличното движение.

Друга сфера, разбира се, е оборудването за телекомуникационни оператори. От компанията споделят, че най-големите й клиенти тук са Vivacom и Max.

На проведения на 8 януари отворен ден за демострации компанията показа решения в няколко сфери – IPTV, FTTx решения и телеком оборудване. Конферентната програма пък включваше теми за широколентови фиксирани мрежи, MPLS решения, IP телевизия, умни градове и отчитане на комунални услуги.

У нас сертифициран партньор на ZTE е фирма Kontrax.

НАЙ-НОВИ НАЙ-ЧЕТЕНИ ПРЕПОРЪЧАНИ

Слайдшоу
ИНТЕРВЮ
Рей О’Фаръл, VMware: Светът на облаците ще е хибриденРей О’Фаръл, VMware: Светът на облаците ще е хибриден

Техническият директор на компанията е уверен, че публичните услуги няма да заменят собствените сървъри.

ПРИЛОЖЕНИЯ
АНКЕТА

Какво мислите за FireFox OS?

Информация за Вас