Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах
IDG  •  PC World  •  Computerworld  •  CIO  •  CFO  •  Networkworld  •  Дискусии  •  Кариерна зона  •  Събития
COMPUTERWORLD | Дронове
06 яну
2016
 
 

Intel представи интелигентни решения за дронове и екстремни спортове

4952 прочитания

Система за автономно избягване на препятствия по време на полет за дронове и чип за вграждане в сноубордове за детайлно предаване на представянето на състезателите на предстоящото състезание Winter X Games представи Intel по време на изложението Computer Electronics Show (CES) 2016.

Браян Крзанич показва дрона Typhoon H на Yuneec, екипиран с технологията Realsense.

Първата от двете разработки позволява на безпилотни летателни апарати автоматично да избягват препятствия. По думите на Браян Крзанич, главен изпълнителен директор на Intel, това е най-напредналата подобна система в индустрията. Според него тя ще струва на потребителите под 2 хил. долара. Първият дрон, който ще се възползва от нея ще е моделът Typhoon H на Yuneec.

Прочетете още: Intel компенсира спада на PC пазара с продукти за центрове за данни

Системата използва RealSense 3D технологията на Intel, която вече се използва с лаптопи, таблети и други устройства. С помощта на три камери, обикновена, инфрачервена и инфрачервен лазерен проектор, тя позволява на дрона да измерва разстоянията до обектите около себе си.

Компанията показа подобна разработка още миналата година. Според нейните разчети Typhoon H ще направи технологията достъпна за широк кръг потребители.

Браян Крзанич показва дрона Typhoon H на Yuneec, екипиран с технологията Realsense.

Друга технология, демонстрирана от Intel по време на изложението, ще позволява на зрителите на спортни състезания да следят представянето на състезатели, благодарение вградени чипове. По време на CES 2016 компанията показа нейните възможности,  вграждайки свои Curie чипове в BMX велосипеди. Първото реално използване на решението предстои на Winter X Games, които ще се проведат в САЩ по-късно през януари. Миниатюрни електронни устройства, вградени в сноубордовете на състезателите ще предават данни за изпълняваните от тях трикове, като височина на скоковете, скоростта и др.

Системата представлява ново приложение на концепцията Интернет на нещата, при която обикновени предмети от ежедневието биват екипирани със сензори и предават данни.

НАЙ-НОВИ НАЙ-ЧЕТЕНИ ПРЕПОРЪЧАНИ
Фирмите представят
Дизайнерската WiFi система Covr на D-Link осигурява супербързо покритие и в големи домове

Дизайнерската WiFi система Covr на D-Link осигурява супербързо покритие и в големи домове

D-Link предложи Wi-Fi системи за два и три честотни обхвата, използващи технологията MU-MIMO

Слайдшоу
ИНТЕРВЮ
Рагу Рагурам, VMware: Многооблачните среди са основна тенденцияРагу Рагурам, VMware: Многооблачните среди са основна тенденция

Рагу Рагурам е оперативен директор във VMware, отговарящ за продуктите и облачните услуги на компанията. В интервю за Computerworld той коментира кои са основните тенденции в областта на облачните услуги и какво ще донесе на клиентите...

ПРИЛОЖЕНИЯ
АНКЕТА

Какво мислите за FireFox OS?

Информация за Вас