“ози сайт използва бисквитки (cookies). јко желаете можете да научите повече тук. –азбрах
IDG  •  PC World  •  Computerworld  •  CIO  •  CFO  •  Networkworld  •  ƒискусии  •   ариерна зона  •  —ъбити€
COMPUTERWORLD | ¬ести
05 €ну
2016
 
 

јнализаторите от CBN с позитивни очаквани€ за » “ пазара през 2016 г.

2628 прочитани€

ѕодобр€ване на ситуаци€та на » “ пазара у нас въпреки сложната икономическа ситуаци€ предвиждат от CBN Pannoff, Stoytcheff & Co за насто€щата година. —поред анализаторите най-сериозни шансове за ръст са налице в софтуерни€ сектор, при доставчиците на телеком оборудване, »“ дистрибуци€та, както и при контактните центрове.

ќт CBN очакват стабилизиране не приходите в телеком бизнеса през насто€щата година и дори предвиждат лек ръст, допълнително стимулиран от см€ната на собствеността в Ѕ“  (Vivacom) и Blizoo.

ѕрочетете още: ѕазарът на бизнес софтуер у нас с потенциал, но и с проблеми

—ъщо така анализаторите обръщат внимание и на основните технологични тенденции през 2016. ќчаквани€та са на по-силни темпове на развитие да се радват облачните технологии, мобилните приложени€, електронните магазини и бизнес софтуера.

ўо се отнас€ до продуктовите тенденции на пазара в страната през 2016 г., се очертава допълнително затвърждаване на водещата позици€ на смартфоните, забав€нето на продажбите на таблети, в унисон със световната динамика, и връщането на лаптопа като генератор на PC индустри€та. ќт CBN прогнозират още добро развитие и в областта на мрежовите технологии на всички нива – както при пасивното, така и при активното оборудване.

CBN очаква още развитието на » “ индустри€та в Ѕългари€ да задълбочи двете нови тенденции в живота на обществото – ръста на онлайн магазините и платформите за електронно обслужване на клиенти във всички сектори – от банкови€ до комунални€ и телеком сектора. —поред анализаторите през годината веро€тно ще станем свидетели на по-масово закриване на банкови офиси, гишета и магазини за обслужване на клиенти.

ќт компани€та прогнозират, че до кра€ на 2016-та над 10 хил. компании от 12-те сектора на » “ индустри€та в Ѕългари€ ще генерират приблизително 5,5 млрд. долара приходи, което би позволило ръст в границите на около 5% и съотношени€ спр€мо Ѕ¬ѕ надхвърл€що 11%.

÷ели€т текст е наличен в блога на CBN.

Ќј…-Ќќ¬» Ќј…-„≈“≈Ќ» ѕ–≈ѕќ–Џ„јЌ»

—лайдшоу
»Ќ“≈–¬ё
–ей ќТ‘аръл, VMware: —ветът на облаците ще е хибриден–ей ќТ‘аръл, VMware: —ветът на облаците ще е хибриден

“ехнически€т директор на компани€та е уверен, че публичните услуги н€ма да замен€т собствените сървъри.

ѕ–»Ћќ∆≈Ќ»я
јЌ ≈“ј

 акво мислите за FireFox OS?

»нформаци€ за ¬ас