“ози сайт използва бисквитки (cookies). јко желаете можете да научите повече тук. –азбрах
IDG  •  PC World  •  Computerworld  •  CIO  •  CFO  •  Networkworld  •  ƒискусии  •   ариерна зона  •  —ъбити€
COMPUTERWORLD | ћобилни приложени€
22 дек
2015
 
 

ћобилните технологии ще са двигател на растеж в »“ индустри€та

4500 прочитани€

¬ зависимост от статистиката, мобилната търгови€ се очаква да генерира между 22% и 30% от общи€ обем на цифрови транзакции за продажби на дребно по света. “ази цифра ще расте дори до 50% през следващите две години, предвижда докладът на Gartner „Predicts 2015: Digital Marketers Will Monetize Disruptive Forces“, като два ще са водещите фактори за този растеж.

ѕърви€т двигател ще е проникването на технологиите, използващи цифрови асистенти, каквито са Google Now, Siri, Echo и Cortana - които, макар да не получиха очакваната попул€рност след пускането на Siri на Apple през 2011 г., се очаква да наберат скорост в близките месеци, след като основните мобилни производители вдигнат летвата и усъвършенстват решени€та си, твърд€т от Gartner.

¬тори€т фактор ще бъде подобр€ването на т.нар. „мобилни портфейли“, за които се счита, че подобр€ват потребителското доверие за осъществ€ване на транзакции от алтернативни устройства, дотолкова, че в доклада „Worldpay Global Guide to Alternative Payments“ от 2014 г. се прогнозира, че алтернативните методи за плащане (APM) ще превземат плащани€та с карти до 2017 г.

ѕрочетете още: ћобилните разплащани€ Ц пазар, обречен на експлозивен ръст

ѕрез последните н€колко години, навлизането на мобилните устройства в съчетание с промените в използването на медиите се оказа най-гол€мата тенденци€ в технологични€ св€т. » поне според водещите цифри от щатските технологични компании, тази тенденци€ все още е актуална, твърд€т от KPMG.

ћобилните технологии – включително приложени€ и хардуер, са посочени като най-големи€т двигател на ръст в приходите в близките 2 години, според проучване на KPMG сред 111 технологични директори в —јў. ƒругите двигатели, макар и с по-слабо очаквано вли€ние върху растежа на бизнеса, са »“ в здравеопазването, √олемите данни и облачното съхранение на данни – както е видно от √рафика 1.

√рафика 1: ƒвигатели на най-гол€м очакван ръст в приходите в технологичната индустри€ в —јў в близките 24 месеца. »зточник: доклад на KPMG, графика - Statista

√рафика 1: ƒвигатели на най-гол€м очакван ръст в приходите в технологичната индустри€ в —јў в близките 24 месеца. »зточник: доклад на KPMG, графика - Statista

ќнлайн продажбите ще нараснат от US$294 милиарда през 2014 г. до $414 милиарда през 2018 г., предвижда Forrester Research.

51% от прогнозни€ световен пазар на мобилни плащани€ през 2015 г. се очаква да се осъществи посредством SMS. ƒруги 38 процента ще се извършат през WAP/Web, 8 на сто – през NFC, и още 4% - през USSD протокол, пише в изследване на Statista (вж. √рафика 2).

√рафика 2: —ветовен пазарен д€л за мобилни разплащани€ през 2015 г. според използваните технологии. »зточник: Statista 2015

√рафика 2: —ветовен пазарен д€л за мобилни разплащани€ през 2015 г. според използваните технологии. »зточник: Statista 2015
Ќј…-Ќќ¬» Ќј…-„≈“≈Ќ» ѕ–≈ѕќ–Џ„јЌ»

—лайдшоу
»Ќ“≈–¬ё
–ей ќТ‘аръл, VMware: —ветът на облаците ще е хибриден–ей ќТ‘аръл, VMware: —ветът на облаците ще е хибриден

“ехнически€т директор на компани€та е уверен, че публичните услуги н€ма да замен€т собствените сървъри.

ѕ–»Ћќ∆≈Ќ»я
јЌ ≈“ј

 акво мислите за FireFox OS?

»нформаци€ за ¬ас