Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах
IDG  •  PC World  •  Computerworld  •  CIO  •  CFO  •  Networkworld  •  Дискусии  •  Кариерна зона  •  Събития
COMPUTERWORLD | Монитори
21 дек
2015
 
 

Мониторите на AOC и Philips с 15% общ дял на европейския пазар

5409 прочитания

12% ръст през третата четвърт на 2015 г., спрямо аналогичния период на 2014-а, отчитат AOC и MMD, лицензен партньор на Philips, в сегмента на 23-инчовите монитори, представляващ над половината от европейския пазар. Според TPV, китайският производител стоящ зад двете марки, заедно те изпреварват пазара с ръст от над 16% на годишна база.

При общия пазара на монитори двете марки отчитат пазарен дял от почти 15%, което представлява нарастване от над 26 на сто.

Прочетете още: И Поликомп вече предлага у нас мониторите на Philips и AOC

В Южноевропейския регион (Албания, Босна и Херцеговина, България, Хърватска, Кипър, Гърция, Израел, Македония, Малта, Румъния, Сърбия, Черна гора и Словения) AOC и Philips увеличават пазарните си дялове с повече от 32% през третата четвърт на 2015 г. в сравнение с година по-рано. По данни на TPV двата производителя заедно държат челната позиция на пазара с пазарен дял от над 27%. Според компанията Един от всеки четири монитора, продадени в региона, е с марка Philips или AOC.

Източна Европа е особено силен двигател на успешното развитие на двете марки, обясняват още от TPV. Philips увеличава резултата си с над 50% и достига пазарен дял от почти 16%, което отрежда на марката първа позиция на пазара в региона. AOC расте с над 40% през последната четвърт, което довежда марката до номер 3 на пазара на монитори в Източна Европа.

Междувременно по данни на IDC за първото тримесечие на настоящата година водещ производител в световен мащаб е Dell с 15,8%, следван от Samsung (12,7%) и HP (11,5%). Челната петица се допълва още от LG (9,7%) и Lenovo (9,1%). За първите месеци на 2015 г. анализаторът отчете 12% спад в доставките спрямо началото на 2014 г.

НАЙ-НОВИ НАЙ-ЧЕТЕНИ ПРЕПОРЪЧАНИ

Слайдшоу
ИНТЕРВЮ
Рей О’Фаръл, VMware: Светът на облаците ще е хибриденРей О’Фаръл, VMware: Светът на облаците ще е хибриден

Техническият директор на компанията е уверен, че публичните услуги няма да заменят собствените сървъри.

ПРИЛОЖЕНИЯ
АНКЕТА

Какво мислите за FireFox OS?

Информация за Вас