Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах
IDG  •  PC World  •  Computerworld  •  CIO  •  CFO  •  Networkworld  •  Дискусии  •  Кариерна зона  •  Събития
COMPUTERWORLD | LAN & WAN
21 дек
2015
 
 

IDC: TP-LINK запазва лидерството на WLAN пазара с 42,9% пазарен дял

За 18-о поредно тримесечие тайванската компания е продала най-голям брой безжични устройства.

4655 прочитания

С 42,9% пазарен дял по брой продадени безжични устройства за третото тримесечие на 2015 г., TP-LINK запазва лидерската си позиция в света за 18-то поредно тримесечие,съобщиха от тайванската компания, цитирайки данни на IDC. TP-LINK е с най-голям пазарен дял на база брой продадени единици оборудване аз периода юли-септември 2015 г., като води с 33,4% пред втория в класирането, допълват от компанията.

Данните на IDC за продажбите на TP-Link за последните 8 тримесечия по брой продадени WLAN устройства

”Почти 5 години доминираме в класирането на световния WLAN пазар. Това потвърждава, че предлагаме на нашите клиенти ненадминато съотношение цена/производителност. Инвестициите в научноизследователска и развойна дейност, ежегодното разширяване на продуктовата гама, както и постоянните усилия за обучение и информираност на потребителите са ключовите фактори, които поставят TP-LINK на върха на класацията", коментира Хермес Сонг, генерален мениджър на TP-LINK за Румъния и България.

Прочетете още: Рутер със сензорен екран пуска TP-Link на пазара в България

TP-Link е с водеща позиция и на българския пазар за мрежово и комуникационно оборудване с 55% пазарен дял по брой продадени устройства, но по данни на компанията. През тази година на регионално ниво TP-Link е регистрирала около 1,1 милиона брой продадени устройства, като значителна част от тях са реализирани в България.

НАЙ-НОВИ НАЙ-ЧЕТЕНИ ПРЕПОРЪЧАНИ
Фирмите представят

Слайдшоу
ИНТЕРВЮ
Сергей Белоусов, Acronis: Отваряме развоен център в СофияСергей Белоусов, Acronis: Отваряме развоен център в София

Сингапурският специалист в областта на архивирането, възстановяването и защитата на данни създава свой голям инженерингов център в София, в който до 2-3 години трябва да работят над 200 високовалифицирани специалисти. Това обяви главният...

ПРИЛОЖЕНИЯ
АНКЕТА

Какво мислите за FireFox OS?

Информация за Вас