Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах
IDG  •  PC World  •  Computerworld  •  CIO  •  CFO  •  Networkworld  •  Дискусии  •  Кариерна зона  •  Събития
COMPUTERWORLD | Таблети
18 дек
2015
 
 

Intel: Българите считат таблетите за подходящ подарък за Коледа

4578 прочитания

97 на сто от българите смятат таблетите за удачен подарък за Коледа, а 40% заявяват намерение да направят такава покупка, сочи ново проучване на Intel. Неговите резултати идват на фона сериозния спад при продажбите на такива устройства в световен мащаб, отчитан от анализатори като IDC.

Според Intel най-голямата част от запитаните възнамеряват да закупят таблет за своите деца (39%), за роднини (27%) или за себе си (26%). Около 6 на сто пък смятат да подарят повече от едно устройство.

Прочетете още: 8% спад при таблетите, ръст при устройствата с отделящи се дисплеи

65% от онези, които вече имат таблет го използват между 1 и 4 часа на ден. 16% от респондентите пък използват своето устройство по-малко от час на ден, а 15 на сто – между 4-8 часа на ден. Един потребител използва средно около 5 приложения на таблета си, като тенденцията е броят на приложенията да се увеличава с продължителността на използване на таблета, отчитат още от компанията. 79% използват устройството си за сърфиране в интернет, 72% за социални мрежи, 69% за четене на новини, 68% за достъп до електронната поща, а 45% за електронно пазаруване и за игри.

Средната сума, която 44% от анкетираните са готови да похарчат за нов таблет, е между 200 и 500 лв. Една трета от участвалите в проучването биха платили за таблет между 100 и 200 лв. Двете категории – до 100 лв. и между 500 и 800 лв, са избрани от 5%. 14 на сто пък споделят, че цената няма значение, стига продуктът да отговаря на техните нужди.

Що се отнася до хардуера запитаните потребители посочват, че за тях са най-важни процесорът (76%) и животът на батерията (73%). Марката на таблета се нарежда на трето място по важност с 45%. Тъч скрийн възможностите са важни за 45%, а 40% посочват компактния размер. Няма значителни разлики при мненията на тези, които използват и тези, които не използват таблет. Респондентите бяха помолени да класират характеристиките, които са най-важни за тях, когато избират таблет.

Близо 80% от респондентите считат, че таблетът е подходяща технология за деца. 32,9% от потребителите мислят, че подходящата възраст за тяхното първо устройство е между 5 и 7 годишна възраст. 26,6% пък посочват периода между 8 и 10 години, 16,8% – между 10 и 12, а 9, 2% считат, че подходящата възраст е между 12 и 15 години.

НАЙ-НОВИ НАЙ-ЧЕТЕНИ ПРЕПОРЪЧАНИ

Слайдшоу
ИНТЕРВЮ
Само за 6 месеца инициативата Vue Vixens е обучила над 400 жениСамо за 6 месеца инициативата Vue Vixens е обучила над 400 жени

Интервю с Джен Лупър, старши developer advocate в Progress и основател на Vue Vixens, лектор на конференцията DevReach 2018

ПРИЛОЖЕНИЯ
АНКЕТА

Какво мислите за FireFox OS?

Информация за Вас