Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах
IDG  •  PC World  •  Computerworld  •  CIO  •  CFO  •  Networkworld  •  Дискусии  •  Кариерна зона  •  Събития
COMPUTERWORLD | Интернет
18 дек
2015
 
 

MasterCard представи подробна анатомия на транзакциите си

По-рано организацията обяви най-новата услуга на Транскарт Файненшъл Сървисис - виртуален номер за плащане в Интернет, чиято цел е минимизиране на риска от измами при плащане онлайн.

3697 прочитания

Навечерието на Коледа и Нова Година са време за активно пазаруване, както на подаръци и храна за празниците, така и за билети за пътуване и забавление. Плащането с кредитни и дебитни карти е част от ежедневието ни, но от от MasterCard вярват, че ако запознаят картодържателите с „анатомията“ на транзакциите, това ще помогне за по-цялостен поглед както над употребата на карти, така и за изрядна кредитна история. За да обясни как работи една картова транзакция „отвътре“, MasterCard, която управлява една от най-големите мрежа за обработка на разплащания в света, представи инфографика.

Инфографика на MasterCard – схема на действие на картовите транзакции

В края на месец ноември от MasterCard съобщиха за иновацията на Транскарт Файненшъл Сървисис - най-новата услуга на ТФС, наречена виртуален номер за плащане в Интернет. Всеки притежател на кредитна карта trans.card MasterCard или дебитна карта trans.cash Debit MasterCard може да си създаде временен виртуален номер към своята картата, като определи самостоятелно лимита за плащане и срока на валидност на този номер. При плащане в Интернет вместо да въвежда реалния номер на картата си, клиентът може да ползва създадения виртуален номер. По този начин, независимо че плащането ще се извърши с пари от картата на клиента, реалният номер на тази карта ще остане недостъпен за потенциалните измамници.

Прочетете още: Мобилните разплащания – баланс между сигурност, удобство и цена

ТФС препоръчва на картодържателите след всяко успешно плащане в Интернет да изтриват използвания за целта виртуален номер. Така рискът от злоупотреби в глобалната мрежа ще бъде сведен до минимум, уверяват от компанията.

НАЙ-НОВИ НАЙ-ЧЕТЕНИ ПРЕПОРЪЧАНИ

Слайдшоу
ИНТЕРВЮ
Рей О’Фаръл, VMware: Светът на облаците ще е хибриденРей О’Фаръл, VMware: Светът на облаците ще е хибриден

Техническият директор на компанията е уверен, че публичните услуги няма да заменят собствените сървъри.

ПРИЛОЖЕНИЯ
АНКЕТА

Какво мислите за FireFox OS?

Информация за Вас