“ози сайт използва бисквитки (cookies). јко желаете можете да научите повече тук. –азбрах
IDG  •  PC World  •  Computerworld  •  CIO  •  CFO  •  Networkworld  •  ƒискусии  •   ариерна зона  •  —ъбити€
COMPUTERWORLD | ќбразование
17 дек
2015
 
 

ѕрограма на Huawei ще осигури » “ обучение на студенти от ≈вропа

5748 прочитани€

¬одещи€т доставчик на » “ решени€ Huawei об€ви на 17 септември, че ще обучи 2000 европейски студенти в периода от 2016 до 2020 г. посредством сво€та програма за елитни » “ таланти под наслов „Seeds for the Future“. Ќовината беше об€вена по време на събитието Enterprise 2020 Summit, провело се на 16 и 17 ноември, организирано от водещата европейската бизнес мрежа за корпоративна социална отговорност CSR Europe с подкрепата на ≈ , както и на Huawei, Solvay, Engie и други организации. ћеропри€тието изследва по какъв начин бизнесите могат да използват иновациите, за да постигнат трайни ползи за обществото.

г-жа „ен Ћифанг, член на управителни€ съвет и старши вицепрезидент Huaweiјнгажиментът, об€вен от г-жа „ен Ћифанг, член на управителни€ съвет и старши вицепрезидент Huawei, е приносът на Huawei към ≈вропейски€ пакт за младежта (European Pact for Youth) и подчертава устойчивото посвещаване на компани€та на усъвършенстване на е-умени€та на най-обещаващите студенти в ≈вропа. “ази стъпка отбел€зва и разшир€ването на инициативата на Huawei за водещи умени€, ко€то се развива трайно от нейното начало в ≈вропа през 2011 г.

ѕо програмата Huawei ще работи с университети и други местни организации, за да осигури обучение по комуникационни технологии, стипендии и стажантска програма за водещи студенти, както и предложени€ за натрупване на професионален опит в работна среда на подбрани студенти.

ѕрочетете още: ¬иртуална класна ста€ улесн€ва обучението в столичното 74 —ќ”

Ќа форума еврокомисар€т по заетостта, социалните въпроси, умени€та и трудовата мобилност г-жа ћариан “исен об€ви началото на инициативата ≈вропейски пакт за младежта, по ко€то т€ работи с CSR Europe.

ѕактът ще създаде възможности за обучение, което ще помогне за решаването на проблема с несъответствието между това, което е научено в класната ста€, и умени€та, изисквани в съвременната цифрова европейска икономика.

ѕактът обедин€ва публични€ сектор, търговски камари, бизнеса, образователни центрове, региони, младежки Ќѕќ и изследователски институти, които ще си сътрудничат в откриването на поне 100 000 нови качествени работни места и стажове за млади хора чрез създаването на 10 000 партньорства.

“√орди сме да бъдем член на ≈вропейски€ пакт за младежта. ўе приложим наши€ опит в областта на » “, за да подкрупим образованието и развитието на младите хора и техните научни изследвани€, за€ви г-жа „ен – Ќие ще помагаме на младите хора да придоби€т повече умени€. —ъщо така, ще създадем повече работни места и възможности за следващото поколение. “ова е жизненоважно за ≈вропа и за света като ц€ло.”

ћеждународната програма за корпоративна социална отговорност на Huawei „Seeds for the Future“ е крайъгълен камък на усили€та на компани€та да се изправи пред предизвикателството, свързано с недостига на е-умени€. “ази програма за елитни » “ таланти избира талантливи студенти, които да заминат да учат в  итай. ”частниците получават поглед върху работата в многонационалната » “ компани€, опит в междукултурна среда и езиково обучение.

¬ момента програмата обхваща 57 държави в света, а в ≈вропа са включени 23 страни досега и над 500 млади хора са участвали в програмата от пускането й в ≈вропа през 2011 г. ѕрез следващите пет години, 2000 европейски студенти ще учат и ще натрупат опит в централата на Huawei в  итай.

ƒругите инициативи на Huawei в покрепа на » “ образованието в ≈вропа включват състезанието InnoApps, което насърчава млади европейци да разработват мобилни приложени€ и програмата за иновационни изследвани€ Huawei Innovation Research Programme (HIRP), посредством ко€то Huawei е установила партньорство със 120 университета, научни и консултантски институти в ≈вропа. ѕрез 2014 г. Huawei се присъедини и към кампани€та eSkills for Jobs на ≈ . »зпълнител на проекта „eSkills for Jobs“ в Ѕългари€ е Ѕългарската асоциаци€ по информационни технологии (Ѕј»“).

Ќј…-Ќќ¬» Ќј…-„≈“≈Ќ» ѕ–≈ѕќ–Џ„јЌ»
‘ирмите представ€т
Ѕезпрецедентна производителност в новите супербързи х86 сървъри на FUJITSU

Ѕезпрецедентна производителност в новите супербързи х86 сървъри на FUJITSU

»зключително бързи възможности за обработка на трудоемки и тежки задачи, както и на невъобразими до момента количества данни

—лайдшоу
»Ќ“≈–¬ё
–ей ќТ‘аръл, VMware: —ветът на облаците ще е хибриден–ей ќТ‘аръл, VMware: —ветът на облаците ще е хибриден

“ехнически€т директор на компани€та е уверен, че публичните услуги н€ма да замен€т собствените сървъри.

ѕ–»Ћќ∆≈Ќ»я
јЌ ≈“ј

 акво мислите за FireFox OS?

»нформаци€ за ¬ас