Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах
IDG  •  PC World  •  Computerworld  •  CIO  •  CFO  •  Networkworld  •  Дискусии  •  Кариерна зона  •  Събития
COMPUTERWORLD | Бизнес
15 дек
2015
 
 

Dell няма конкуренти за сделката с EMC

EMC не успя да намери желаещи да наддават за офертата на Dell, а Dell май се опитва да продаде Perot Systems, за да улесни финансирането на сделката.

2670 прочитания

Изглежда че „сватба“ между Dell и EMC все пак ще има. EMC обяви, че не е получила по-добри предложения, а според някои публикации Dell се опитва да продаде Perot Systems, за да си плати за „сватбения ритуал“.

EMC не успя да намери желаещи да наддават за офертата на Dell, а Dell май се опитва да продаде Perot Systems, за да улесни финансирането на сделката.

Компаниите обявиха своя „годеж“ през октомври, когато Dell се съгласи да купи огромната компания за системи за съхранение, облачна виртуализация и решения за сигурност за около $67 млрд. След това последва периода на „пазарлъци“, в който EMC потърси алтернативни предложения, за да е сигурна, че се продава на най-добрата цена. Този период приключи в събота сутрин (12 декември), като дотогава не бе подадена нито една оферта.

Прочетете още: Dell иска да купи EMC за $67 млрд.

Това разчиства пътя пред сделката, която по график трябва да приключи в периода май до октомври следващата година, след като получи одобрение от регулаторите и от акционерите на EMC.

За да се подготви за покупката, Dell се опитва да продаде Perot Systems за над $5 млрд., според публикация на Recode от понеделник, 14 декември. Такава сделка може да намали дълговете, които Dell планира да поеме заради покупката на EMC, най-голямото изкупуване в ИТ историята.

Dell е преговаряла с няколко потенциални купувача, включително с индийската Tata Consultancy Services, френската Atos, компанията за ИТ услуги Genpact, базирана в Ню Йорк, както и с канадската CGI, но не е намерила купувач, пишат от Recode, цитирайки неназовани източници. Dell отказа да коментира публикацията.

Като компания с частен капитал, Dell има повече свобода и гъвкавост в сравнение с конкуренти като IBM и Hewlett Packard Enterprise за адаптиране на своята организация към големи промени като придобиване на EMC. Но компанията все пак трябва да поработи здраво, за да извлече полза от сделката. EMC е федерация между традиционния бизнес на компанията със системи за съхранение, поделението за решения за сигурност RSA, Pivotal, фокусирана върху облачните услуги, и VMware, чийто акции също се търгуват на борсата.

IDG News Service

НАЙ-НОВИ НАЙ-ЧЕТЕНИ ПРЕПОРЪЧАНИ

Слайдшоу
ИНТЕРВЮ
Само за 6 месеца инициативата Vue Vixens е обучила над 400 жениСамо за 6 месеца инициативата Vue Vixens е обучила над 400 жени

Интервю с Джен Лупър, старши developer advocate в Progress и основател на Vue Vixens, лектор на конференцията DevReach 2018

ПРИЛОЖЕНИЯ
АНКЕТА

Какво мислите за FireFox OS?

Информация за Вас