Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах
IDG  •  PC World  •  Computerworld  •  CIO  •  CFO  •  Networkworld  •  Дискусии  •  Кариерна зона  •  Събития
COMPUTERWORLD | Смартфони
12 дек
2015
 
 

33% повече смартфони е продал през 2015 г. Мтел

Операторът отчита засилен интерес към моделите на Samsung и Apple, расте и търсенето на смартфони на Lenovo, LG и Alcatel

2615 прочитания

33% ръст в продажбите на смартфони отчита Мтел за периода от януари до ноември 2015 г. в сравнение със същия период на миналата година. Делът на смартфоните е около 68% от целия пазар на мобилни телефони, продадени от компанията, докато през 11-те месеца на 2014 г. делът на продадените от компанията смартфони е бил 45%.

„Традиционно клиентите, които купуват смартфони, проявяват голям интерес към устройства на Samsung и Apple, които запазват позиции сред най-популярните и предпочитани за покупка. Фаворити на потребителите са също смартфоните на LG и Sony, а все по-търсени на българския пазар стават марките Lenovo и Alcatel“, твърдят от Мтел.

Сред най-продаваните модели през тази година са Lenovo A536, Samsung Galaxy S3 Neo, Alcatel Pop D5, Lenovo A319, Samsung Galaxy Core 2 Dual, LG L Bello, Alcatel C3, Alcatel Pop C7 Dual, HTC Desire 310 и iPhone 6, показват данните от магазините на оператора.

Прочетете още: Мтел обяви за Коледа смартфони за 1 лев

„Все повече клиенти търсят смартфони, които да предлагат характеристики, близки до тези на топ моделите, но в същото време да са по-достъпни като цена. Затова не е изненадващо, че сред най-продаваните устройства преобладават модели от по-ниския ценови сегмент. Нуждата да имаме връзка с интернет по всяко време и навсякъде също се отразява на продажбите. Освен увеличение при смартфоните, ръст има и при мобилния интернет. Данните за третото тримесечие на годината показват, че увеличението на клиентите на мобилен интернет е над 30%“, коментира Симеон Донев, директор „Продукти и услуги“ в Мтел.

Операторът вече обяви коледни намаления на 50 мобилни устройства, някои от които се предлагат на символичната цена от 1 лев. Сред моделите на тази цена са Lenovo A1000, който има 5-мегапикселова камера и четириядрен процесор, и LG Bello II. На същата цена се предлагат Microsoft Lumia 550, HTC Desire 320, Samsung Galaxy S3 Neo и други.

НАЙ-НОВИ НАЙ-ЧЕТЕНИ ПРЕПОРЪЧАНИ
Фирмите представят
Преглед на тенденциите и обобщение на ERP пазара през 2018

Преглед на тенденциите и обобщение на ERP пазара през 2018

Какви нови и интересни неща може да ни разкаже Пламен Боев от Елит Софтуер

Слайдшоу
ИНТЕРВЮ
Само за 6 месеца инициативата Vue Vixens е обучила над 400 жениСамо за 6 месеца инициативата Vue Vixens е обучила над 400 жени

Интервю с Джен Лупър, старши developer advocate в Progress и основател на Vue Vixens, лектор на конференцията DevReach 2018

ПРИЛОЖЕНИЯ
АНКЕТА

Какво мислите за FireFox OS?

Информация за Вас