Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах
IDG  •  PC World  •  Computerworld  •  CIO  •  CFO  •  Networkworld  •  Дискусии  •  Кариерна зона  •  Събития
COMPUTERWORLD | Вести
27 ное
2015
 
 

Личните карти ще бъдат оборудвани с чипове

3294 прочитания

Документите за самоличност на българските граждани ще могат да се използват като носител на данни за електронна идентичност, обяви Министерският съвет. Това ще стане след изтичане на договора за сега издаващите се лични карти.

С решението на правителството се одобрява вграждането на електронен носител с безконтактен достъп в документите, съобразен с изискванията на ICAO (Международната организация за гражданска авиация), който дава възможност картата да се използва като електронен документ за пътуване и като носител на данни за електронна идентичност.

Прочетете още: Министерският съвет одобри проектозакона за електронната идентификация

Също така се предвижда се да се премине и към нов модел на централизирано персонализиране на българските лични документи (БЛД). Той включва доставка на оборудване (хардуер и софтуер), бланки за личните документи документи и консумативи и лицензи, необходими за тяхното производство и персонализация. Предвижда се да бъдат създадени 29 централизирани пункта за административно обслужване на граждани за периода на жизнения цикъл на доставеното оборудване, но не повече от 10 години, считано от въвеждане в експлоатация на системата.

Предстои обявяване на обществена поръчка, която има за предмет изграждане, поддръжка и експлоатация на Централизирана система за персонализиране на БЛД и осигуряване на прехода от действащата към новата система.

НАЙ-НОВИ НАЙ-ЧЕТЕНИ ПРЕПОРЪЧАНИ
Интервю
Фирмите представят
Дизайнерската WiFi система Covr на D-Link осигурява супербързо покритие и в големи домове

Дизайнерската WiFi система Covr на D-Link осигурява супербързо покритие и в големи домове

D-Link предложи Wi-Fi системи за два и три честотни обхвата, използващи технологията MU-MIMO

Слайдшоу
ИНТЕРВЮ
Иван Георгиев, Kaufland Service: Развитието е ключово за бизнеса ниИван Георгиев, Kaufland Service: Развитието е ключово за бизнеса ни

Марката Кауфланд е позната у нас с веригата си от хипермаркети. Малцина обаче знаят, че от България се поддържат някои от нейните ключови системи, както и че тук се разработват перспективни технологии, които тепърва ще бъдат внедрявани в...

ПРИЛОЖЕНИЯ
АНКЕТА

Какво мислите за FireFox OS?

Информация за Вас