“ози сайт използва бисквитки (cookies). јко желаете можете да научите повече тук. –азбрах
IDG  •  PC World  •  Computerworld  •  CIO  •  CFO  •  Networkworld  •  ƒискусии  •   ариерна зона  •  —ъбити€
COMPUTERWORLD | ¬иртуализаци€ и облаци
24 ное
2015
 
 

6 трика за работа с »нтернет на нещата и √олеми данни

3991 прочитани€

 омпани€та ви обмисл€ ли да започне да работи с »нтернет на нещата и √олеми данни, или искате да подобрите начина на управление в тези сфери сега? ITworld предлага шест трика от »“ професионалистите, които биха помогнали всекиму:

1 – ќпределете точно бизнес целите си преди започването на проект.

јко не не определите €сно какви бизнес ползи очаквате да постигнете, има риск започването на проекта да се проточи твърде дълго, твърди ¬ин Ўарма, директор стратеги€ за анализ на √олеми данни в групата за центрове за данни в Intel. “очното и €сно определ€не на бизнес проблем, както и очакваното решение, от друга страна, вод€т до гладко изпълнение.

ѕрочетете още: IoT ще доведе до следващата гол€ма революци€ в продуктивността

2 – »зберете точните хора, с които да работите.

ѕредлагането на специалисти по извличане на данни е доста свито и такъв тип кадри получават доста високи заплати. Ќо вие не тр€бва да наемате такива професионалисти, увер€ва јндрю Ѕруст, старши директор технически продуктов маркетинг и евангелизъм в Datameer, компани€ за аналитизи и визуализаци€ на √олеми данни. ¬место това, търсете сред текущи€ си персонал хора с опит в областта на складове за данни и »“, и имат желание да се развиват, и ги обучете.

3 – ѕодходете умно по отношение на прихващането на данни.

¬нимателно се подгответе как да прихващате и обработвате IoT данните. GE (General Electric) например използва малки уреди за събиране на данни, които определ€т какъв тип данни да събират, какви протоколи да използват за събиране и как данните тр€бва да бъдат събирани. » пазете всичките си данни, дори ако не знаете как ще ги използвате, препоръчва ћайк ћашаг, главен оперативен директор в Altiscale, компани€, ко€то предлага облачно-базирана Hadoop платформа.  огато корпоративните ви стратегии се промен€т, може въпросните позабравени данни да ви потр€бват.

4 – ќсигурете абстрактен слой данни.

IoT се намират в много различни протоколи и стандарти за данни, които не винаги са съвместими едни с други. ѕон€кога данните са добре структурирани, друг път ситуаци€та е различна.

5 – »зберете правилната платформа.

 омпани€та ви може да не иска да губи време и пари, за да разработва самата т€ гол€ма платформа за анализ на данни. ќбмислете използването на н€ко€ от многото облачно-базирани платформи, които се предлагат в момента.

6 – «апочнете с малък пилотен проект, след това надграждайте.

¬ин Ўарма от Intel казва, че много компании буквално „захапват повече, отколкото могат да сдъвчат“, когато поемат изпълнението на проекти за IoT и √олеми данни. ¬место това, започнете с малък пилотен проект, съветва експертът. ¬еднъж щом изгладите всички проблеми, споделете проекта и решени€та с останалите звена в предпри€тието.

Ќј…-Ќќ¬» Ќј…-„≈“≈Ќ» ѕ–≈ѕќ–Џ„јЌ»

—лайдшоу
»Ќ“≈–¬ё
–ей ќТ‘аръл, VMware: —ветът на облаците ще е хибриден–ей ќТ‘аръл, VMware: —ветът на облаците ще е хибриден

“ехнически€т директор на компани€та е уверен, че публичните услуги н€ма да замен€т собствените сървъри.

ѕ–»Ћќ∆≈Ќ»я
јЌ ≈“ј

 акво мислите за FireFox OS?

»нформаци€ за ¬ас