“ози сайт използва бисквитки (cookies). јко желаете можете да научите повече тук. –азбрах
IDG  •  PC World  •  Computerworld  •  CIO  •  CFO  •  Networkworld  •  ƒискусии  •   ариерна зона  •  —ъбити€
COMPUTERWORLD | Ѕезжични
20 ное
2015
 
 

ITU и ћ“»“— подариха безплатна WiFi зона на «латоград

—ќ” Д'—в. кн€з Ѕорис IУ в с. —тарцево, община «латоград също получи дарение Ц компютърен клас.

6616 прочитани€

«она с безплатен безжичен интернет бе създадена в «латоград, като т€ обхваща около 20 декара. «оната е изградена като дарение по съвместна инициатива на ћинистерството на транспорта, информационните технологии и съобщени€та (ћ“»“—) и ITU (ћеждународни€ съюз по далекосъобщени€). „“ехнологи€та ще позволи на 7000 жители на общината да ползват безплатен интернет за информаци€, услуги и общуване с близки и при€тели“, каза по време на откриването заместник-министърът на транспорта, »“ и съобщени€та ¬алери Ѕорисов. ƒарението е на стойност 15 000 швейцарски франка и включва средства за поддържането и използването на инсталираното оборудване.

Ќа церемони€та по откриване на безплатната WiFi зона в «латоград освен зам.-министър ¬алери Ѕорисов са присъствали кметът на община —мол€н Ќиколай ћелемов и кметът на община «латоград ћирослав янчев.

ѕо инициатива на ћ“»“— ITU е финансирал през 2012 г. оборудването на 10 работни места (хардуер, софтуер и съоръжени€) в две училища за деца със зрителни увреждани€ в —офи€ (училище „Ћуи Ѕрайл”) и във ¬арна (училище „ѕроф. д-р »ван Ўишманов”). ѕрез 2014 г. е осигурено компютърно и софтуерно оборудване за ƒом за стари хора със зрителни увреждани€ в ƒобрич.

ѕрочетете още: ≈—ћ»— ще предлага облачни услуги на общините

¬алери Ѕорисов е връчил и дарение от 20 компютъра, принтери, скенери и мрежово оборудване на —ќ” '“—в. кн€з Ѕорис I“ в с. —тарцево, община «латоград. “ехниката е осигурена от „»нформационно обслужване“.

„— компютрите обучението ще бъде не само по-ефективно, но и по-забавно за 140-те възпитаници на училището, които са на възраст от 7 до 18 години“, е казал зам.-министър ¬алери Ѕорисов, ѕо думите му, ръководството на училището има иде€ да обучи за работа с компютър и родителите на учениците, които н€мат друга възможност за придобиване на »“ умени€.

Ќј…-Ќќ¬» Ќј…-„≈“≈Ќ» ѕ–≈ѕќ–Џ„јЌ»
‘ирмите представ€т

—лайдшоу
»Ќ“≈–¬ё
—амо за 6 месеца инициативата Vue Vixens е обучила над 400 жени—амо за 6 месеца инициативата Vue Vixens е обучила над 400 жени

»нтервю с ƒжен Ћупър, старши developer advocate в Progress и основател на Vue Vixens, лектор на конференци€та DevReach 2018

ѕ–»Ћќ∆≈Ќ»я
јЌ ≈“ј

 акво мислите за FireFox OS?

»нформаци€ за ¬ас