Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах
IDG  •  PC World  •  Computerworld  •  CIO  •  CFO  •  Networkworld  •  Дискусии  •  Кариерна зона  •  Събития
COMPUTERWORLD | ИТ проекти
15 ное
2015
 
 

Административното обслужване по е-път: реализирано по проект на ОПАК

Петте дейности по мащабния проект за 18 млн. лв. за електронизация на административното обслужване са изпълнени само от български ИТ фирми за 5 г., а резултатите им се надграждат по нов проект по ОПАК.

7519 прочитания
Страница 1 от 9

Анализ, идентифициране и вписване на първичните администратори на данни и техните услуги в регистрите на е-правителство; реализиране на приоритетни административни услуги за централната администрация и за общинската администрация; разработване на референтни модели на архитектура за централните и за общинските администрации; усъвършенстване на портала на е-управление са петте дейности, изпълнени от български ИТ компании в рамките на мащабен проект, възложен преди 5 г. от МТИТС. Проектът на обща стойност около 18,5 млн. лв. е финансиран по ОПАК, а сроковете за приключването на дейностите са удължени. Макар че много от компонентите и системите по този проект действат в продукционна среда от години, цялостният проект бе отчетен като успешно завършен на 3 ноември т.г. по време на заключителната конференция, организирана от МТИТС и ръководителя на проекта Галя Иванова.

Валери Борисов, зам.-министър на транспорта, ИТ и съобщения, първият ръководител на проекта, и Галя Иванова, ръководител на проекта до неговото успешно завършване. Снимка: Computerworld България

Дейностите по проекта са изпълнени от консорциум Сиела-ГТ&К (Сиела Норма и адвокатско дружество „Георгиев, Тодоров и Ко“, ТехноЛогика; консорциум Сирма-ИнтерКонсулт, консорциум Сиенсис-Абати (CNsys и Abbaty) и IBS България. Допълнително консорциум „Обучение и технологии 2014“, включващ Информационно обслужване и Ню Харайзънс, е провел обучение на 302 служители на администрацията.

Прочетете още: МТИТС: Успешно завърши мащабен проект по е-управление

Възложителят

Оперативна програма „Административен капацитет” ОПАК предоставя финансиране за подобряване на работата на държавната администрация, съдебната система и структурите на гражданското общество за реализиране на ефективни политики, качествено обслужване на гражданите и бизнеса и създаване на условия за устойчив икономически растеж и заетост. ОПАК се финансира от Европейския социален фонд и от бюджета на Република България.

НАЙ-НОВИ НАЙ-ЧЕТЕНИ ПРЕПОРЪЧАНИ

Слайдшоу
ИНТЕРВЮ
Рей О’Фаръл, VMware: Светът на облаците ще е хибриденРей О’Фаръл, VMware: Светът на облаците ще е хибриден

Техническият директор на компанията е уверен, че публичните услуги няма да заменят собствените сървъри.

ПРИЛОЖЕНИЯ
АНКЕТА

Какво мислите за FireFox OS?

Информация за Вас