Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах
IDG  •  PC World  •  Computerworld  •  CIO  •  CFO  •  Networkworld  •  Дискусии  •  Кариерна зона  •  Събития
COMPUTERWORLD | ИТ кариера
11 ное
2015
 
 

320 регистрации за втория IT Weekend на SoftServe

4108 прочитания

Втора конференция от серията IT Weekend проведе глобалният доставчик на софтуерни разработки и консултантски услуги SoftServe в София. За събитието, което се състоя на 8 ноември в столичния хотел Новотел, предварително се бяха регистрирали около 320 души.

България не е най-евтината дестинация за откриване на развоен център, обяви Андон Симеонов, генерален директор на местния офис на SoftServe, по време на официалното откриване на втория IT Weekend. Компанията изгражда свой екип за разработка в София от март 2014 г., като България е първата дестинация, където компанията създава такова звено извън Украйна, последвана от отварянето на развоен център на компанията в Полша. Според него при навлизането на SoftServe у нас са били взети в предвид множество фактори като процента на ИТ износа от БВП, образованието, данъците и т.н.

Андон Симеонов

Прочетете още: SoftServe откри официално развойния си център в София

По думите на Симеонов около 70% от ръста на компанията идва от проекти на вече съществуващи клиенти. В разработчика от няколко години са обособени отделни звена, насочени към различни индустриални сфери: здравеопазване, корпоративни решения и продукти за търговия на дребно.

Форумът предложи на гостите 6 технологични лекции на теми: React JS, JavaScript, Angular 2, Kotlin, свързани данни и др. Най-очакваната лекция, според организаторите, бе тази на Александър Бибигхаус, директор на инженеринга в Cloudera. Той говори за влиянието на Hadoop върху бъдещето на управлението на данни.

“С IT Weekend се постарахме се да покрием най-горещите теми, които вълнуват софтуерните инженери”, обясни за Computerworld Силвия Салутска, ръководител Човешки ресурси в SoftServe. По нейни думи тематиката на събитието е по-скоро за напреднали, като целта е да покажем нещо различно.

Според Салутска целта на конференцията е да развива знанието на специалистите. Организирането на събития на интересни теми се очаква да позволи на компанията да участва в живова на софтуерните инженери в България.

НАЙ-НОВИ НАЙ-ЧЕТЕНИ ПРЕПОРЪЧАНИ
Фирмите представят

Слайдшоу
ИНТЕРВЮ
Мартин Райхле: R&M развива бизнеса си с иновативни и качествени решенияМартин Райхле: R&M развива бизнеса си с иновативни и качествени решения

2018 г. е най-добрата година за бизнеса на компанията, разработваща и произвеждаща системи с швейцарско качество вече 55 години, заяви Мартин Райхле, един от съсобствениците на Reichle& De-Massari (R&M)

ПРИЛОЖЕНИЯ
АНКЕТА

Какво мислите за FireFox OS?

Информация за Вас