Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах
IDG  •  PC World  •  Computerworld  •  CIO  •  CFO  •  Networkworld  •  Дискусии  •  Кариерна зона  •  Събития
COMPUTERWORLD | Бизнес
22 окт
2015
 
 

Близо 11,5 млн. лв. набрани чрез IPO на акции на Сирма Груп Холдинг

2196 прочитания

На 22 октомври „Сирма Груп Холдинг” АД уведоми за успешните резултати от приключилото първично публично предлагане (IPO) на акции от увеличението на капитала на дружеството въз основа на проспекта, потвърден от Комисията за финансов надзор. Общият брой предложени за записване акции беше до 18 491 858 (до 16 000 000 нови акции и до 2 491 858 съществуващи акции в случаите на презаписване). Броят записани и платени акции от увеличението на капитала – 9 523 362 (или 51,5% от максималния брой предложени акции). Сумата, получена от записаните и платени акции по набирателна сметка открита в „УниКредит Булбанк” АД, е 11 428 034,4 лв., обясниха от холдинга.

Разходите за публичното предлагане – размер на комисионната, възнагражденията и другите разходи по публичното предлагане, включително таксите, платени на КФН – възлизат на 181 951,69 лв. Допълнително ще бъдат платени такси за допускане до търговия на емисията на регулиран пазар, организиран от Българска фондова борса-София, такси за регистрация на емисията в Централния депозитар, за публикуване на съобщението във вестници „Капитал Дейли“ и „Сега“ и такси за вписване на увеличението на капитала в Търговския регистър в размер на приблизително 2 156,2 лв.

Емитентът и мениджърът на емисията „Елана Трейдинг“ АД не са срещнали затруднения, не са били налице спорове и други подобни при записване на акциите, уточниха от „Сирма”.

Прочетете още: Първичното публично предлагане на акции на Сирма на БФБ е успешно

НАЙ-НОВИ НАЙ-ЧЕТЕНИ ПРЕПОРЪЧАНИ
Фирмите представят

Слайдшоу
ИНТЕРВЮ
Мартин Райхле: R&M развива бизнеса си с иновативни и качествени решенияМартин Райхле: R&M развива бизнеса си с иновативни и качествени решения

2018 г. е най-добрата година за бизнеса на компанията, разработваща и произвеждаща системи с швейцарско качество вече 55 години, заяви Мартин Райхле, един от съсобствениците на Reichle& De-Massari (R&M)

ПРИЛОЖЕНИЯ
АНКЕТА

Какво мислите за FireFox OS?

Информация за Вас