“ози сайт използва бисквитки (cookies). јко желаете можете да научите повече тук. –азбрах
IDG  •  PC World  •  Computerworld  •  CIO  •  CFO  •  Networkworld  •  ƒискусии  •   ариерна зона  •  —ъбити€
COMPUTERWORLD | “ематично приложение
бр. 39, 2015

22 окт
2015
 
 

ѕобедителите в проучването Д“ќѕ » “ –аботодателУ 2015

ќбщо 31 компании и 2131 служители се включиха в изследването Д“ќѕ » “ –аботодателУ през 2015 г.

5839 прочитани€

ѕобедителите в проучването „“ќѕ » “ –аботодател“ 2015ќбщо 31 компании и 2131 служители се включиха в изследването „“ќѕ » “ –аботодател“ през 2015 г., разпределени в следните категории: „»“ услуги“, „јутсорсинг на »“ услуги“, „–азвой на софтуер“, „“елекомуникации“, „ћалки компании“.

ѕрез 2015 година в изследването участваха компании със среден брой на служителите между 100 и 150 души. ѕовече от половината от компаниите (58%) са с централа в чужбина. 

«а водещи » “ работодатели се об€в€ват най-добре класиралите се компании измeжду всички сектори, като отделно се оповест€ват и победителите в отделните категории. «а втора година в подредбата включихме и категори€ за малки компании с персонал до 50 служители.

ѕрочетете още: ћетодологи€ на изследването Д“ќѕ » “ –аботодателУ 2015

ћетодологи€та на изследването „“ќѕ » “ –аботодател“ се основава на свързване в мрежа и оценка на взаимодействието между четири фактора: резултатите на компани€та по определени показатели; степента, в ко€то стратегиите, политиките и процедурите по управление на човешките ресурси са интегрирани в организаци€та; доколко те подпомагат постигането на целите, ангажираността на служителите; и проактивността на компаниите по отношение на последващи действи€, свързани с резултатите от изследването.

≈лементите от етапите на изследването участват с различна тежест във финални€ резултат, като най-гол€м д€л се пада на резултата от проучването за ангажираност на служителите – 45%. — тежест от 20 процента е резултатът от въпросника за управлението на човешките ресурси, с 10 на сто – резултатът от въпросника относно резултатите на компани€та и с 25% - планът за подобр€ване на резултатите. 

¬ “ќѕ 3 на общата подредба „“ќѕ » “ –аботодател“ измежду компаниите участнички, които достигнаха до крайното класиране за тази година се подреждат Accedia, SiteGround и Comptel. 

 ато най-добър работодател в » “ и аутсорсинг сектора през 2015 г. се откро€ва Accedia, ко€то тази година оглави категори€та „–азвой на софтуер“, а миналата беше победител в раздел „ћалки компании до 50 служители“ в изданието. 

ѕодгласникът на носител€ на гол€мата награда – SiteGround, e първенец и в категори€ „»“ услуги“ на тазгодишното издание на подредбата.

Comptel се класира на трето м€сто в общата класаци€.

ѕобедител в секци€ „јутсорсинг на »“ услуги“ е 60K, ко€то оглави секторната класаци€ и през 2013 г. 

¬ сектор „“елекомуникации и продажби на комуникационна техника“ първенец е Ericsson Telecommunications Bulgaria, ко€то е победител в тази категори€ за четвърта поредна година. 

¬ категори€ „ћалки компании” победител е младата организаци€ OrangeDot

“ќѕ 3 » “ и аутсорсинг работодатели за 2015 г.

 Ћј—»–јЌ≈ Ќј Ќј…-ƒќЅ–»“≈ » “ » ј”“—ќ–—»Ќ√ –јЅќ“ќƒј“≈Ћ» ѕќ —≈ “ќ–»: 

—≈ “ќ–: »“ ”—Ћ”√»
ѕобедител: SiteGround
”правл€ващ директор: »во ÷енов
ћениджър „„овешки ресурси“: √ергана  иранова

SiteGround е уеб хостинг компани€, базирана в Ѕългари€ и успешно конкурираща се на американски€ пазар с едни от най-известните фирми в сво€та сфера на дейност. SiteGround има специален подход към WordPress потребителите, като не само хоства сайтовете им, но и предостав€ допълнителни технологии, които улесн€ват ползването на WordPress.
 лиентите на SiteGround могат да инсталират WordPress с един клик или да ползват безлатните улуги за преместване на WordPress от предишен хост, да използват уникална кешираща система, за да имат по-бърз сайт, да разчитат на автоматично обнов€ване на WordPress верси€та, ко€то ползват, да създават тестово копие на сайта си с един клик, където да пробват нови неща, преди да ги качат на реални€ си уебсайт.
—ървърите на SiteGround повишават сигурността и скоростта на WordPress сайтовете чрез многобройни оптимизации, които компани€та е разработила и приложила специално за своите WordPress потребители.

—≈ “ќ–: ј”“—ќ–—»Ќ√ Ќј »“ ”—Ћ”√»
ѕобедител: 60K
√лавен изпълнителен директор: ƒжонатан √ладуиш
ƒиректор „„овешки ресурси“: –а€ “одорова

60  е водеща аутсорсинг компани€.  омпани€та постав€ в центъра на дейността си своите клиенти, като им осигур€ва подход€щите хора и технологии, за да може те да се концентрират над същността на сво€ бизнес. 60  предлага специално създадени решени€, приспособени към нуждите на клиентите, следващи т€хната култура, самоличност и оперативни цели.  омпани€та за изнесени услуги обслужва клиенти на повече от 25 езика в 85 държави по света.
¬ компани€та работ€т над 700 служители, обслужващи комании в секторите електронна търгови€, телекомуникации, »“ и софтуер, развлечени€, пътуване и свободно време, финанси и застраховане и т.н.
ƒружеството осигур€ва на служителите си подход€щите обучени€, атмосфера и системи, за да предостави обслужване на клиентите си на световно ниво.
60  е основана през май 2008 година с визи€та да бъде атрактивна алтернатива на традиционните аутсорсинг партньори.

—≈ “ќ–: –ј«¬ќ… Ќј —ќ‘“”≈–
ѕобедител: Accedia
”правител: Ќиколай ћутафов
HR мениджър: Ќина √онева

Accedia e технологична компани€, предостав€ща професионални »“ услуги с висока добавена стойност. —пециализирана е в предлагането на консултантски услуги, аутсорсинг на разработка на софтуер и създаване на ц€лостни софтуерни решени€, както за малки€ и среден бизнес, така и за големи мултинационални корпорации. Ќейни клиенти са водещи финансови институции и банки, Fortune 100 »“ компании, международни телекоми, големи компании в сферата на логистиката и комуналните услуги, както и иновативни технологични стартъпи.

√лавните области, в които е фокусирана Accedia, включват мобилни бизнес решени€; управление и автоматизиране на бизнес процеси; корпоративни уеб портали; интеграци€ на софтуерни решени€ и осигур€ване на качеството и автоматизирано тестване.

—≈ “ќ–: “≈Ћ≈ ќћ”Ќ» ј÷»»
ѕобедител: Ericsson Telecommunications Bulgaria
”правл€ващ мениджър за Ѕългари€ и ћениджър продажби Ѕългари€, √ърци€,  ипър и ћалта: ¬ангелис јнгелинос
ћениджър „„овешки –есурси“: √еорги Ќожаров

Ericsson е водещ доставчик на комуникационни технологии и услуги. ѕортфолиото на компани€та включва услуги, софтуер и инфраструктура в сферата на информационните и телекомуникационни технологии за телеком оператори и други индустриални сектори, особено в сферата на мобилността, широколентови€ интернет и облачните технологии.
ƒнес над 40% от световни€ мобилен трафик преминава през мрежи, изградени от Ericsson. Ќад 1 милиард абонати по света разчитат всеки ден на мрежи, управл€ване от компани€та. — над 37 000 издадени патенти, компани€та разполага с едни от най-силните портфолиа от права върху интелектуална собственост.
Ericsson оперира в 180 държави и има над 117 000 служители. ќснована е през 1876 г. и е базирана в —токхолм, Ўвеци€. ¬ Ѕългари€ компани€та присъства от 1994 г.

—≈ “ќ–: ћјЋ »  ќћѕјЌ»»
ѕобедител: OrangeDot
”правител: ¬асил √енов

OrangeDot започна дейността си през 2013 г.  омпани€та е надежден партньор в предостав€нето на авангардни софтуерни разработки и консултации и мозъчен тръст в областта на уеб технологиите. ‘ирмата предостав€ индивидуални решени€ както за начинаещи бизнеси, така и за мултинационални маркетингови корпорации.
 лиентите на компани€та могат да разчитат на технологии от най-висок клас и висококвалифицирани таланти, за да оптимизират производствените си разходи и да подобр€т онлайн потенциала си.

Ќј…-Ќќ¬» Ќј…-„≈“≈Ќ» ѕ–≈ѕќ–Џ„јЌ»

—лайдшоу
»Ќ“≈–¬ё
–ей ќТ‘аръл, VMware: —ветът на облаците ще е хибриден–ей ќТ‘аръл, VMware: —ветът на облаците ще е хибриден

“ехнически€т директор на компани€та е уверен, че публичните услуги н€ма да замен€т собствените сървъри.

ѕ–»Ћќ∆≈Ќ»я
јЌ ≈“ј

 акво мислите за FireFox OS?

»нформаци€ за ¬ас