Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах
IDG  •  PC World  •  Computerworld  •  CIO  •  CFO  •  Networkworld  •  Дискусии  •  Кариерна зона  •  Събития
COMPUTERWORLD | Вести
14 окт
2015
 
 

Две български компании сред финалистите на WSA 2015

Българските компании Bee Smart и Immaga са сред победителите на състезанието World Summit Awards (WSA) 2015.

3601 прочитания

Българските компании Bee Smart и Immaga са сред победителите на състезанието World Summit Awards (WSA) 2015. По думите на Павел Върбанов, координатор проекти в Европейския софтуерен институт – Център Източна Европа (ЕСИ ЦИЕ), координатор на събитието за България, за пръв път се случва да са налице двама български победители в едно издание на конкурса.

Общо 40 финалисти от 24 страни, избрани сред 386 номинации, са разпределени в осем категории. Bee Smart са сред финалистите в категория “e-Health and Environment”, а Imagga – в “e-Media & Journalism”. Останалите категории на WSA са: e-Business and Commerce, e-Learning and Science, e-Government & Open Data, e-Culture &Tourism, e-Entertainment and Games и e-Inclusion & Empowerment.

(източник: www.wsis-award.org)

Прочетете още: Националният кръг на WSA приключи, 7 проекта продължават

Bee Smart е продукт за опазване на пчелите чрез технологии. Той предлага на пчеларите инструменти за наблюдeние и обработка на данни в реално време, давайки им възможност да предприемат навременни действия за грижа и защита на кошерите. Технологията събира и измерва данни за температурата, влажността, теглото на колонията, както и други фактори.

Imagga предлага софтуер за обработка на изображения, който ги разпознава и маркира, което улеснява техния анализ и последваща употреба. Платформата, както и генерираните метаданни, служат най-вече на професионалисти – фотографи, сайтове закупуване на изображения, които са принудени да работят и да се ориентират сред огромни количества снимки.

Двете компании ще бъдат официално наградени по време на Summit Global Congress в Шънжън, Китай, през фeвруари 2016 г.

Националното жури в WSA, координирано от д-р Гeорги Шарков, директор на Европейски софтуерен институт – Център Източна Европа, за осма поредна година номинира български дигитални продукти. Те бяха разпределени в 7 категории на състезанието.

WSA се организира от Международния център за нови медии (International Center for New Media) със съдействието на Световната среща на високо равнище на ООН по въпросите на информационното общество (The World Summit on the Information Society WSIS).

НАЙ-НОВИ НАЙ-ЧЕТЕНИ ПРЕПОРЪЧАНИ

Слайдшоу
ИНТЕРВЮ
Само за 6 месеца инициативата Vue Vixens е обучила над 400 жениСамо за 6 месеца инициативата Vue Vixens е обучила над 400 жени

Интервю с Джен Лупър, старши developer advocate в Progress и основател на Vue Vixens, лектор на конференцията DevReach 2018

ПРИЛОЖЕНИЯ
АНКЕТА

Какво мислите за FireFox OS?

Информация за Вас