Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах
IDG  •  PC World  •  Computerworld  •  CIO  •  CFO  •  Networkworld  •  Дискусии  •  Кариерна зона  •  Събития
COMPUTERWORLD | Виртуализация и облаци
14 окт
2015
 
 

SAP разкри Проекта Orca и му даде ново име

Проектът Orca вече се казва Cloud for Analytics, а догодина той ще има още повече възможности.

4054 прочитания

SAP „дръпна завесите“ пред своя Проект Orca, като даде официално име на новата услуга - SAP Cloud for Analytics.

SAP Cloud for Analytics включва инструменти за визуализация на данни

Технологията, която ще се предлага от четвъртото тримесечие, е вградена в платформата Hana Cloud на SAP, в чиято основа е in-memory базата данни Hana.

Прочетете още: Анализатори: Кои са големите 4 в облака

SAP ще предоставя услугата в мащабируема многопотребителска среда, която ще даде възможност на потребителите да обединят бизнес анализи, планиране, бюджетиране и прогнозни функции в една единствена облачна услуга.

Целта е да се помогне на бизнес потребителите да вземат проби от данните, да ги комбинират и да ги смесват, при това всякакви данни – Големи и малки, съхранявани на място при клиента или в облака, като за целта ползват интуитивен потребителски интерфейс. Анализаторите ще могат да изградят свързани модели на планиране, да анализират данните и да си сътрудничат в контекста на подобряване на бизнеса, обясняват от SAP.

„Това наистина е софтуер като услуга от ново поколение, който съчетава многобройни аналитични инструменти в един продукт“, каза Ник Смит, старши маркетинг директор на SAP.

SAP Cloud for Planning, който ще е достъпен от февруари 2016 г., ще е част от SAP Cloud for Analytics, ще има и функции, достъпни през облачната версия на SAP Lumira. Сред новостите в предстоящата версия на бизнес анализите ще са управлението и съответствие с регулаторни изисквания.

С новата SaaS услуга потребителите ще могат да ползват данни в инструмента SAP Lumira, но анализът им ще се извършва през новата платформа. Данните, които вече са облака или се вадят от системите при клиента, могат да бъдат преглеждани, без да се налага тяхното преместване, добавя Джейн Ландри, генерален директор „Бизнес анализи“ в SAP.

Разработчиците ще могат да ползват технологията, за да вградят анализи в собствените си приложения.

Софтуерът се стреми да осигури анализи тогава, когато потребителят трябва да вземе решение, като му позволи да действа директно от този момент, обяснява Смит.

Като част от партньорството на SAP с Google, обявено по-рано тази година, компанията скоро ще представи интеграция с Google Docs, каза още Ландри.

„Ще можете да вземете услугата Cloud for Analytics и да вградите тези визуализации директно в Google Docs“, каза тя. Като източник на данни ще може да се ползва и Google Sheets.

Цените за услугата SAP Cloud for Analytics все още не са обявени, но тя ще се продава на абонаментен принцип, но ще има опции за онези, които не се нуждаят от целия пакет.

IDG News Service

НАЙ-НОВИ НАЙ-ЧЕТЕНИ ПРЕПОРЪЧАНИ

Слайдшоу
ИНТЕРВЮ
Рей О’Фаръл, VMware: Светът на облаците ще е хибриденРей О’Фаръл, VMware: Светът на облаците ще е хибриден

Техническият директор на компанията е уверен, че публичните услуги няма да заменят собствените сървъри.

ПРИЛОЖЕНИЯ
АНКЕТА

Какво мислите за FireFox OS?

Информация за Вас