Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах
IDG  •  PC World  •  Computerworld  •  CIO  •  CFO  •  Networkworld  •  Дискусии  •  Кариерна зона  •  Събития
COMPUTERWORLD | Цифрова телевизия
10 окт
2015
 
 

Sony пусна ТВ дистанционно с вградени контроли за PlayStation

Universal Media Remote може да управлява кабелни декодери, аудио приемници и телевизори, както и геймърски конзоли на Sony

6440 прочитания

Sony вече продава универсално дистанционно управление за PlayStation 4, което може да е удобно за потребители, ползващи редовно конзолата за поточно видео.

 

Universal Media Remote може да управлява кабелни декодери, аудио приемници и телевизори, както и геймърски конзоли на Sony

Прочетете още: Танковете на Wargaming нападат и PlayStation 4

Подобно на други универсални дистанционни, потребителите могат да програмират Sony Universal Media Remote, за да управляват кабелни декодери, телевизори и аудио приемници. Вариантът на Sony се отличава по това, че има вградени бутони за управление на PlayStation, включително лицевите бутони, бутон PS и бутон Share (Сподели - вж. как действа). То се свързва с PlayStation 4 през Bluetooth безжична връзка и може да контролира до 3 други устройства (чрез инфрачервения си бластер).

Изненадващо Sony отбелязва, че не всички приложения са напълно съвместими с дистанционното веднага след пускането му на пазара. Първоначалният списък със съвместими продукти и услуги включва Blu-ray Disc Player, Crunchyroll, Funimation, HBO Go, Media Player, NBA Game Time, Netflix, NFL Sunday Ticket, PlayStation Video, PlayStation Vue, Twitch и YouTube. Sony добавя, че по-късно ще добави поддръжка и за други приложения и услуги.

Дистанционното не е направено от Sony, но е проектирано от компанията съвместно с производителя на периферия Performance Designed Products. То ще се продава от този месец за $30.

Защо това има значение? Дистанционното на Sony не е единствената възможност да контролирате PS4 и останалото ви електронно оборудване в хола, но е възможно най-простото. Въпреки че някои ТВ дистанционни могат да управляват PS4 през HDMI-CEC, ще ви е нужно отделно устройство за кабелния декодер. Logitech пък поддържа PS4 контроли в своите дистанционни Harmony, но е нужен Bluetooth хъб и въпреки това ви е необходим обикновен PS4 контролер, за да включите конзолата. С цена $30, дистанционното на Sony е достатъчно евтино за потребителите на PS4, които искат да си улеснят живота в хола.

TechHive

НАЙ-НОВИ НАЙ-ЧЕТЕНИ ПРЕПОРЪЧАНИ
Фирмите представят

Слайдшоу
ИНТЕРВЮ
Мартин Райхле: R&M развива бизнеса си с иновативни и качествени решенияМартин Райхле: R&M развива бизнеса си с иновативни и качествени решения

2018 г. е най-добрата година за бизнеса на компанията, разработваща и произвеждаща системи с швейцарско качество вече 55 години, заяви Мартин Райхле, един от съсобствениците на Reichle& De-Massari (R&M)

ПРИЛОЖЕНИЯ
АНКЕТА

Какво мислите за FireFox OS?

Информация за Вас