Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах
IDG  •  PC World  •  Computerworld  •  CIO  •  CFO  •  Networkworld  •  Дискусии  •  Кариерна зона  •  Събития
COMPUTERWORLD | Виртуализация и облаци
08 окт
2015
 
 

Amazon улеснява заключването на облака

Предварителен преглед на функции дава възможност на компаниите да ползват правила при заключване на приложения.

2743 прочитания

Ако има един общ рефрен в корпоративна сигурност днес, това е, че никой не иска да се превърне в следващия Sony, Experian, Scottrade, Target или Home Depot. Премествайки работните товари към публична облачна услуга, компаниите могат да оставят част от ежедневните си грижи за подсигуряване на своята инфраструктура в ръцете на професионалисти, които управляват тези услуги.

Шефът на AWS Анди Джаси

В сряда , Amazon обяви частен преглед на два продукта, предназначени да помогнат на компаниите да поддържат в съответствие с политиките за сигурност ресурси и работни товари, които съхраняват в облака AWS. Първият се нарича Amazon Inspector и би трябвало да предостави пълен набор от правила, според които клиенти автоматично да проверяват своите приложения. Тези правила могат да включват най-добрите практики в индустрията, стандарти за съответствие и други.

Прочетете още: IaaS пазарът ще нарасне с една трета през 2015 г.

Inspector помага на компаниите да се уверят, че не въвеждат нови проблеми в своите приложения, когато бързат да пуснат в действие нови функции. След като дадена компания закачи Inspector към модели, които съставляват приложение, ще се стартира услуга на Amazon и през определен интервал ще проверява дали то все още е в съответствие с политиките. Ако нещо бъде изключено, администраторите ще получат доклад от Inspector,описващ проблемите, които са забелязани.

Amazon не е обяви цени за услугата, но тя е мощен инструмент за компании, които искат да се уверят, че следват най-добрите практики за заключване на приложения.

Новата услуга AWS Config Rules дава възможност на компании да наложат правила как да бъде конфигуриран всеки от техните модели и да прилагат определени политики, ако тези правила не са спазени. Например компания може да се каже, че всички модели трябва да „се въртят“ в рамките на един виртуален частен облак и автоматично да спира онези, които не са в него. Или в по-малко драконовски случай, те биха могли автоматично да криптират модели, които са стартирани некриптирани.

Amazon има малка колекция от предварително изградени правила, основани на това, което клиентите най-често искат, а онези компании, които се нуждаят от нещо по-различно, могат да изградят свои собствени правила с JavaScript, използвайки функциите AWS Lambda. Услугата струва $2 на активирано правило на месец, а всеки акаунт получава 20000 безплатни оценки на активирано правило на месец. След това компаниите трябва да плащат по $0,10 на хиляда оценки.

Тези услуги наред с други нови функции бяха представени от компанията в сряда. Те са фокусирани върху стимулиране на фирмите да навлязат в нейния облак.

IDG News Service

НАЙ-НОВИ НАЙ-ЧЕТЕНИ ПРЕПОРЪЧАНИ
Фирмите представят
Безпрецедентна производителност в новите супербързи х86 сървъри на FUJITSU

Безпрецедентна производителност в новите супербързи х86 сървъри на FUJITSU

Изключително бързи възможности за обработка на трудоемки и тежки задачи, както и на невъобразими до момента количества данни

Слайдшоу
ИНТЕРВЮ
Мартин Райхле: R&M развива бизнеса си с иновативни и качествени решенияМартин Райхле: R&M развива бизнеса си с иновативни и качествени решения

2018 г. е най-добрата година за бизнеса на компанията, разработваща и произвеждаща системи с швейцарско качество вече 55 години, заяви Мартин Райхле, един от съсобствениците на Reichle& De-Massari (R&M)

ПРИЛОЖЕНИЯ
АНКЕТА

Какво мислите за FireFox OS?

Информация за Вас