Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах
IDG  •  PC World  •  Computerworld  •  CIO  •  CFO  •  Networkworld  •  Дискусии  •  Кариерна зона  •  Събития
COMPUTERWORLD | Вести
06 окт
2015
 
 

MasterCard ще използва пръстови отпечатъци при онлайн пазаруване

3313 прочитания

Набор от технолоични решения за доказване самоличността на потребителя и опростяване на онлайн пазаруването представи MasterCard. Пакетът се нарича Identity Check и използва пръстови отпечатъци на картодържателя, както и еднократни пароли, изпратени чрез кратко съобщение (SMS).

Според MasterCard съществуващите методи за доказване на самоличността понякога дори отказва купувачите да пазаруват от интернет страниците на търговците. „В наши дни хората пазаруват на всички видове устройства и очакват от технологиите да улеснят и повишат сигурността на този процес – посочва Аджай Бала, президент "Бизнес решения за сигурност", MasterCard. – Точно това предлага Identity Check."

Прочетете още: Apple Pay разплащанията с Visa акостират и в Европа

Тенденция при тези технологии в момента е вместо да работят на базата на това какво потребителят знае (пароли), да се разчита на това какво потребителят има (мобилен телефон или друго умно устройство) и кой е всъщност (биометрични данни). От месец насам картодържатели в Холандия вече използват биометрични плащания, а подобен тест се провежда и в САЩ.

Щатските финансови институции ще могат да се включат в програмата MasterCard Identity Check от средата на 2016 г., а в останалите страни по света - от 2017 г.

Според проучване на MasterCard 53% от купувачите забравят основни пароли повече от веднъж седмично, като това им отнема повече от 10 минути да рестартират акаунтите си. В резултат повече от 1/3 от хората оставят онлайн покупката. От друга страна всеки 6-ти от 10 споделя, че това е довело до пропускане на транзакция, която зависи от времето като закупуване на билети за концерт, например. Повече от половината искат да видят паролите заменени от по-удобен метод, който същевременно предоставя същото ниво на защита и спокойствие.

НАЙ-НОВИ НАЙ-ЧЕТЕНИ ПРЕПОРЪЧАНИ
Фирмите представят
Безпрецедентна производителност в новите супербързи х86 сървъри на FUJITSU

Безпрецедентна производителност в новите супербързи х86 сървъри на FUJITSU

Изключително бързи възможности за обработка на трудоемки и тежки задачи, както и на невъобразими до момента количества данни

Слайдшоу
ИНТЕРВЮ
Рей О’Фаръл, VMware: Светът на облаците ще е хибриденРей О’Фаръл, VMware: Светът на облаците ще е хибриден

Техническият директор на компанията е уверен, че публичните услуги няма да заменят собствените сървъри.

ПРИЛОЖЕНИЯ
АНКЕТА

Какво мислите за FireFox OS?

Информация за Вас