“ози сайт използва бисквитки (cookies). јко желаете можете да научите повече тук. –азбрах
IDG  •  PC World  •  Computerworld  •  CIO  •  CFO  •  Networkworld  •  ƒискусии  •   ариерна зона  •  —ъбити€
COMPUTERWORLD | —ървъри
06 окт
2015
 
 

IDC: »нвестициите в облачна инфраструктура с 24% ръст през 2015 г.

¬ основатана ръста сто€т разшир€вани€ на центрове за данни с решени€ от типа Упубличен облакФ.

4371 прочитани€

32,6 млрд. долара ще достиггнат инвестициите за облачни инфраструктурни решени€ (сървъри, решени€ за съхранение на данни и етърнет суичове) до кра€ на 2015 г. предвижда IDC. 24,1% ще е ръстът спр€мо 2014 г., като споменатата сума представл€ва една трета от общите инвестиции за корпоративна »“ инфратсруктура. ѕрез миналата година нейни€т д€л бе 27,9 на сто.

«а сравнение инвестициите в страдиционни инфраструктурни решени€ бележи 1,6% спад през насто€щата година. ¬ъпреки това според прогнозата на анализатора този сегмент продължава да е най-големи€т на пазара, генерирайки 66,8 млрд. долара. —редствата, задел€ни за частни облаци, пък ще нараснат с 29,6%, достигайки 20,5 млрд. долара.

ѕрез следващите 5 години IDC очаква разходите за облачна »“ инфраструктура да нарастват със средно 15,1% годишно и да достигнат 53,1 млрд. долара през 2019 г., заемайки 46 на сто д€л от общи€ пазар. ¬ същото време инвестициите в традиционни инсталации ще се сви€т с 1,7%. —редствата, задел€ни за публични решени€, ще насрастват по-бързо от тези за частни облаци – 16,3 срещу 13,2 на сто. —поред анализатора след 5 г. доставчиците на услуги ще задел€т общо 33,6 млрд. долара. за »“ инфраструктура за публични клауд предложени€, докато разходите за частни такива ще достигнат 19,4 млрд. долара.

ѕрочетете още: IDC: SaaS ще заема 70% от пазара на публични облаци в ÷»≈ през 2015 г.

—поред IDC най-често срещаните  причии за възприемане на облачни решени€ са т€хната гъвкавост и икономическа ефективност. ƒопълнително ръстът в тази посока ще се подхранва и от разпространението на приложени€ от следващо поколение, създадени за работа такава среда.

Ќј…-Ќќ¬» Ќј…-„≈“≈Ќ» ѕ–≈ѕќ–Џ„јЌ»

—лайдшоу
»Ќ“≈–¬ё
–ей ќТ‘аръл, VMware: —ветът на облаците ще е хибриден–ей ќТ‘аръл, VMware: —ветът на облаците ще е хибриден

“ехнически€т директор на компани€та е уверен, че публичните услуги н€ма да замен€т собствените сървъри.

ѕ–»Ћќ∆≈Ќ»я
јЌ ≈“ј

 акво мислите за FireFox OS?

»нформаци€ за ¬ас