“ози сайт използва бисквитки (cookies). јко желаете можете да научите повече тук. –азбрах
IDG  •  PC World  •  Computerworld  •  CIO  •  CFO  •  Networkworld  •  ƒискусии  •   ариерна зона  •  —ъбити€
COMPUTERWORLD | ¬ести
06 окт
2015
 
 

ƒатикум изгражда »“ инфраструктурата на болницата в ѕанагюрище

3661 прочитани€

»“ инфраструктура за обновената болница „—ъбо Ќиколов“ в ѕанагюрище изгражда фирма ƒатикум (Daticum). “€ ще включва нов център за данни с частна облачна инфраструктура, опорна мрежова свързаност, десктоп виртуализаци€ за работните места, безжична мрежа, комуникационна система и система за медицински повиквани€, системи за видеонаблюдение и контрол на достъпа, както и да достави крайните потребителски устройства.

—поред компани€та след реновирането ћЅјЋ „—ъбо Ќиколов“ ще разполага с най-модерните софтуерни системи за диагностика и управление на лечебни€ процес. „Ќай-гол€мото предизвикателство в проекта е интеграци€та на единадесетте комплексни »“ системи, който ще изград€т гръбнакът на процесите по лечение и обслужване на пациентите в болницата – сподели –осен ћаринов, изпълнителен директор на ƒатикум јƒ. – ¬ същото време комуникационни системи ще позвол€т на специалистите на болницата не само да имат своевременен достъп до медицинска информаци€, свързана с пациентите им, но и ще позволи най-модерно обучение на младите специалисти чрез връзка с водещите медицински центрове в света.“ ѕрогнозната стойност на инвестици€та в е около 55 млн. лв.

–осен ћаринов

ѕрочетете още: Oblak.bg ще предлага облачно решение за радиолози

–еновирането на ћЅјЋ "—ъбо Ќиколов" е веро€тно най-мащабни€т проект в сферата на здравеопазването за последните 25 години с основен инвеститор „јсарел ѕанагюрище «драве“ ќќƒ. ƒружеството, което приватизира здравното заведение през 2014 г., изгражда и нов болничен комплекс с 268 легла и 520 души медицински и немедицински персонал, включващ онкологичен център, както и комплексна многопрофилна дейност.

—поред инветитора високите технологии ще позвол€т да се въведе за пръв път в Ѕългари€ едновременно съчетаване на образни диагностични методи (позитронно-емисионeн томограф /ѕ≈“‐—“/, магнитен резонанс, компютърен томограф, роботизиран ангиограф, ултразвукови методи и други) с оперативни интервенции, най‐модерни инвазивни методи, телекомуникационни връзки с водещи центрове във всички специалности, което ще предостави на българските пациенти качество и експертиза от световно ниво.

ƒатикум е част от —ирма √руп ’олдинг јƒ, ко€то до 15 октомври 2015 е в процес на първично публично предлагане (IPO) на Ѕългарската фондова борса.

Ќј…-Ќќ¬» Ќј…-„≈“≈Ќ» ѕ–≈ѕќ–Џ„јЌ»
‘ирмите представ€т
Ѕезпрецедентна производителност в новите супербързи х86 сървъри на FUJITSU

Ѕезпрецедентна производителност в новите супербързи х86 сървъри на FUJITSU

»зключително бързи възможности за обработка на трудоемки и тежки задачи, както и на невъобразими до момента количества данни

—лайдшоу
»Ќ“≈–¬ё
–ей ќТ‘аръл, VMware: —ветът на облаците ще е хибриден–ей ќТ‘аръл, VMware: —ветът на облаците ще е хибриден

“ехнически€т директор на компани€та е уверен, че публичните услуги н€ма да замен€т собствените сървъри.

ѕ–»Ћќ∆≈Ќ»я
јЌ ≈“ј

 акво мислите за FireFox OS?

»нформаци€ за ¬ас