Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах
IDG  •  PC World  •  Computerworld  •  CIO  •  CFO  •  Networkworld  •  Дискусии  •  Кариерна зона  •  Събития
COMPUTERWORLD | Киберсигурност
01 окт
2015
 
 

Проектът V-ALERT учи на безопасно използване на компютрите

3127 прочитания

Онлайн обучителна платформа, създадена по проект “V-ALERT” (Virtual World for Awareness and Learning on Information Security), финансиран по Програмата за учене през целия живот, беше представена на 1 октомври в Българската търговско-промишлена палата (БТПП). Платформата предоставя възможност на потребителите да се потопят в света на Интернет и по атрактивен начин, чрез виртуална игра, да повишат своите знания за най-често срещаните киберизмами в дигиталното пространство. Разработени са 4 симулационни игри, свързани с фишинг заплахи, кражба на лични данни, работа в социални мрежи, създаване на силни пароли, които не подлежат на интернет атаки. Платформата, както и Подробен наръчник и инструкции за ползването й ще бъдат налични в сайта на проекта.

Проектът „V-ALERT” се изпълнява от 6 организации, включително и БТПП, от  България, Гърция, Кипър, Хърватия и Сърбия. Инициативата се финансира по Програма "Учене през целия живот" на ЕК. Срокът за изпълнение на начинанието е края на октомври.

Екип на проекта представи платформата на участниците в срещата, даде практически съвети как да се избягват кибер измамите в Интернет и как чрез използване на платформата всеки потребител може да повиши  своите познания в областта на интернет сигурността. Към настоящия момент е налице демо версия на обучителната среда. Финалната версия ще бъде готова до края на годината и ще бъде достъпна за всички желаещи, които искат да знаят как да защитят личните си данни от кибератаки, обясниха от БТПП.

Прочетете още: Министър Ненчев: Работи се по Национална стратегия за киберсигурност

Основната цел на проекта е да накара всички целеви групи на крайните потребители да развият нов манталитет и култура, свързани с безопасното използване на компютрите.

НАЙ-НОВИ НАЙ-ЧЕТЕНИ ПРЕПОРЪЧАНИ

Слайдшоу
ИНТЕРВЮ
Рей О’Фаръл, VMware: Светът на облаците ще е хибриденРей О’Фаръл, VMware: Светът на облаците ще е хибриден

Техническият директор на компанията е уверен, че публичните услуги няма да заменят собствените сървъри.

ПРИЛОЖЕНИЯ
АНКЕТА

Какво мислите за FireFox OS?

Информация за Вас