Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах
IDG  •  PC World  •  Computerworld  •  CIO  •  CFO  •  Networkworld  •  Дискусии  •  Кариерна зона  •  Събития
COMPUTERWORLD | Център за данни
01 окт
2015
 
 

Dell с нови мрежови решения за университети и центрове за данни

5418 прочитания

Нови продукти предназначени за университетските мрежи и центровете за данни представя Dell. Компанията пуска в продажба комутатора C9010 Network Director и съпъстващия го C1048P Rapid Access Node, както и модулния комутатор S6100-ON.

Според компанията първите два продукта са предназначени за средна или голяма университетска мрежа, търсеща подобрена мащабируемост комбинирана с опростено управление. Употребата на стандартни за индустрията протоколи улеснява внедряването на новата архитектура на Dell, като се използват вече направени инвестиции в кампуса.

Dell Networking C9010 Networking Director

Прочетете още: Ръст на пазара на рутери, застой при комутаторите

От компанията описват C9010 Network Director като „следващо поколение многотарифен модулен комутатор“ тъй като той е базиран на нейна нова архитектура за университетска мрежа. Проуктът предлага до 4000 виртуални порта, управлявани централно, и поддръжка за 10Gb и 40Gb етернет. C1048P Rapid Access Node е разработен да разширява възможностите на комутатора, но може да се внедри и самостоятелно.

Dell Networking C1048 Rapid Access Node

Комутаторът Dell Networking S6100-ON пък комбинира многотарифна връзка с модулност на шасито и open networking. Според компанията той е удачен избор за за оператори на центрове за данни, които търсят максимална гъвкавост и контрол. Чрез разширителни модули може да бъдат осигурени разнообразни комбинации на поддържаните от портовете скорости, вариращи между 10 – 100 GbE. От Dell описват S6100-ON като добър избор за облачни аналитични среди и среди с големи данни.

„В Dell имаме холистичен, end-to-end подход към мрежите – от свързването на съхранението и натоварването на сървърите в центровете за данни, до свързването на настолни компютри и мобилни устройства в кампуса – казва Том Бърнс, вицепрезидент и генерален мениджър в отдела на Dell „Мрежи и инфраструктура на предприятия“. – „Вълнуваме се за тези нови продукти и възможности и за новите нива на простота и гъвкавост, които да помогнат на нашите клиенти да бъдат готови да посрещнат бъдещето.“

НАЙ-НОВИ НАЙ-ЧЕТЕНИ ПРЕПОРЪЧАНИ
Фирмите представят
Безпрецедентна производителност в новите супербързи х86 сървъри на FUJITSU

Безпрецедентна производителност в новите супербързи х86 сървъри на FUJITSU

Изключително бързи възможности за обработка на трудоемки и тежки задачи, както и на невъобразими до момента количества данни

Слайдшоу
ИНТЕРВЮ
Мартин Райхле: R&M развива бизнеса си с иновативни и качествени решенияМартин Райхле: R&M развива бизнеса си с иновативни и качествени решения

2018 г. е най-добрата година за бизнеса на компанията, разработваща и произвеждаща системи с швейцарско качество вече 55 години, заяви Мартин Райхле, един от съсобствениците на Reichle& De-Massari (R&M)

ПРИЛОЖЕНИЯ
АНКЕТА

Какво мислите за FireFox OS?

Информация за Вас