“ози сайт използва бисквитки (cookies). јко желаете можете да научите повече тук. –азбрах
IDG  •  PC World  •  Computerworld  •  CIO  •  CFO  •  Networkworld  •  ƒискусии  •   ариерна зона  •  —ъбити€
COMPUTERWORLD | ћобилни
29 сеп
2015
 
 

÷»≈ - все по-интересен за доставчиците на корпоративни мобилни решени€

3194 прочитани€

¬се повече компании в ÷ентрална и »зточна ≈вропа (÷»≈) възприемат мобилните решени€ като инструмент за увеличаване на сво€та продуктивност и конкурентоспособност. ћобилната работна сила в региона нараства, организациите разработват политики за нейното управление и възприемат продукти за управление, отчита IDC.

јнализаторът публикува резултатите от свое проучване, според което в ѕолша, ”нгари€, „ехи€ и –умъни€ се наблюдават най-големи възможности за доставчиците на корпоративни мобилни решени€. ¬ последната от изброените страни са налице и най-много компании с мобилна стратеги€ (36%). ћеждувремено в момента 75 на сто от мобилните телефони, достав€ни в региона, са смартфони. ѕроникването умни устройства е т€сно свързано и ст€хното възприемане в работна среда.

ѕрочетете още: ѕродажбите на принтери в ÷»≈ показват наличие на два различни пазара

ќт IDC отчитат, че мобилността се възприема по различен начин в отделните индустрии, т.е. доставчиците на съответните решени€ тр€бва да разбират специфичните им изисквани€, както и какви са мотивите, сто€щи зад подобни технологични инициативи. ¬ н€кои сфери употребата на смартфони и таблети за достъп до системите на дадена компани€ може да се счита за основа на мобилната стратеги€, докато в други най-важното може да бъде използването на устройства с увеличена здравина и издържливост.

«а търговците и медийните компании в ÷»≈ увеличаването на продажбите е важен стимул при подобни проекти. —ъщевременно този фактор има далеч по-мака тежест за доставчиците на комунални услуги и за организациите от публични€ сектор. ѕо подобен начин намал€ването на разходите при правенето на бизнес е важно за финансовите институции (17%) и търговците (14%), но нещата далеч не сто€т така при телекомите и в медийни€ сектор.

ќт анализатора отчитат наличие на интересни възможности в при малките и средните предпри€ти€. ¬ъпреки че големите компании са по-активни по отношение на инициативите, свързани с мобилни решени€, ћ—ѕ сегментът е по-наситен с решени€. ¬ажно е да се отбележи, че са налице и разлики при подбирането на партньори за реализирането на такива проекти. —поред IDC повечето компании идентифицират мобилните оператори като най-доверени партньори при закупуване на корпоративни мобилни решени€ за управление.  омпаниите с над 1000 души пък обикновено избират системни интегратори като най-често срещаната втора алтернатива.

Ќай-големите предизвикателства пред мобилните инициативи на компаниите от ÷»≈ продължават да бъдат сигурността и съответствието с регулаторни изисквани€. »“ отделите в н€кои страни от региона (като „ехи€ и ѕолша) засега се въздържат от прилагане на BYOD (bring your own device – донеси своето устройство) политиката, тъй като често не са сигурни във възможностите си да поддържат необходимото ниво на сигурност. ¬ други държави (като –умъни€ и –уси€) е налице по-широко възприемане на BYOD, което повишава общото разпространение на тази политика в ÷»≈ до 12%. ¬ –уси€ т€ е предпочитана пред вариаци€та CYOD (choose your own device – избери своето устройство), където 26% от запитаните компании се спират на първата алтернатива и едва 4% на втората. «а сравнение при чешките фирми положението е почти наобратно – 20 срешу 5 на сто.

¬ъпреки относителната младост на пазара на корпоративни мобилни решени€, 38% от компаниите в ÷»≈ планират или вече са въвели нещо в тази насока. ќчаквани€та на IDC са до две години техни€т брой да достигне 50 на сто.

Ќј…-Ќќ¬» Ќј…-„≈“≈Ќ» ѕ–≈ѕќ–Џ„јЌ»

—лайдшоу
»Ќ“≈–¬ё
–ей ќТ‘аръл, VMware: —ветът на облаците ще е хибриден–ей ќТ‘аръл, VMware: —ветът на облаците ще е хибриден

“ехнически€т директор на компани€та е уверен, че публичните услуги н€ма да замен€т собствените сървъри.

ѕ–»Ћќ∆≈Ќ»я
јЌ ≈“ј

 акво мислите за FireFox OS?

»нформаци€ за ¬ас