Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах
IDG  •  PC World  •  Computerworld  •  CIO  •  CFO  •  Networkworld  •  Дискусии  •  Кариерна зона  •  Събития
COMPUTERWORLD | Мобилни
28 сеп
2015
 
 

Ericsson обяви програма „5G за Европа“

Ericsson ще си партнира с индустрията, академичните среди, изследователите и публичния сектор в областта на мрежите от пето поколение.

3183 прочитания

Ericsson разшири обхвата на своята програма за научноизследователска и развойна дейност (R&D) за мрежите от пето поколение (5G) на редица европейски пазари. Програмата на шведския производител „5G за Европа“ ще се стреми да обедини големите играчи от индустрията, публичния сектор и водещите университети от цяла Европа. Целта на програмата е да засили конкурентоспособността на Стария континент и да увеличи ползите от Свързаното общество, включително чрез иновации в транспорта, автомобилостроенето, Интернет на нещата, енергетиката, комуналните услуги, сигурността, обществена инфраструктура и търговия на дребно.

Ericsson ще си партнира с индустрията, академичните среди, изследователите и публичния сектор в областта на мрежите от пето поколение.

Програмата ще инициира сътрудничество между различните икономически сегменти, насочено към интегрирането на ИКТ в индустриалните процеси, продукти и услуги, като начин за установяване на Европа като втори в света научно-изследователски регион в областта на 5G. Чрез програмата ще бъдат създадени иновативни проекти, които ще помогнат на малките фирми да си сътрудничат с повечето големи играчи, но също така да взаимодействат с академичните среди и да получат навременен и евтин достъп до технологии.

Прочетете още: Turkcell и Ericsson ще проучват 5G технологията в Турция

Партньори на програмата от академичната и изследователска сфера са водещи технически университети като италианският Scuola Superiore Sant’Anna (със седалище в Пиза), Technische Universität в Дрезден, Universidad Carlos III и IMDEA Networks Institute в Мадрид, както и лондонският Кралски колеж. Сред партньорите от индустрията са wiseSense, Weiss Robotics и MyOmega System Technology в Германия, както и италианският разработчик на автоматизиращи технологии и роботи Zucchetti Centro Sistemi.

През март 2015 г. Ericsson стартира R&D програмата „5G за Швеция“ в партньорство с шведската промишленост и академичните среди. Сегашният план „5G за Европа“ разширява обхвата на 5G инициативата до 7 страни и 10 институции. Очаква се в бъдеще да бъдат добавени нови партньори.

Около 60% от глобалните научно-изследователски инвестиции на Ericsson са в Европа, като 15 000 от общо 25 000 R&D служители на Ericsson работят на Стария континент. Ericsson е и сътрудник в Рамковата програма на Европейския съюз Хоризонт 2020 за научни изследвания и иновации, и в момента се занимава с почти 40 проекта в областта на 5G.

CW/Б

НАЙ-НОВИ НАЙ-ЧЕТЕНИ ПРЕПОРЪЧАНИ

Слайдшоу
ИНТЕРВЮ
Рей О’Фаръл, VMware: Светът на облаците ще е хибриденРей О’Фаръл, VMware: Светът на облаците ще е хибриден

Техническият директор на компанията е уверен, че публичните услуги няма да заменят собствените сървъри.

ПРИЛОЖЕНИЯ
АНКЕТА

Какво мислите за FireFox OS?

Информация за Вас