“ози сайт използва бисквитки (cookies). јко желаете можете да научите повече тук. –азбрах
IDG  •  PC World  •  Computerworld  •  CIO  •  CFO  •  Networkworld  •  ƒискусии  •   ариерна зона  •  —ъбити€
COMPUTERWORLD | –ешени€ за печат
25 сеп
2015
 
 

ѕродажбите на принтери в ÷»≈ показват наличие на два различни пазара

4058 прочитани€

ѕрез първата половина на насто€щата година пазарът на принтери и мултифункционални устройства в ÷ентрална и »зточна ≈вропа е отчел най-слабото си полугодие от началото на 2008 г. насам, съобщава IDC. ќт анализатора обаче подчертават, че резултатите показват, че от тази гледна точка рагионът е разделен на две.

ќбщо 2,15 млн. принтери ћ‘”-та са били доставени за сумарно почти 580 млн. долара. “ези стойнисти са около два пъти по-ниски от отчетеното през първото полугодине на 2008 г., когато са били доставени 3,6 млн. устройства за 1,45 млрд. долара. ¬ сравнение с аналогични€ период на 2014 г. пък свиването при доставките е с 26%, а на т€хната обща стойност – с 30 на сто.

ќт IDC подчертават, че са налице сериозни разминавани€ в отделните държави. “ези от ÷ентрална ≈вропа например демонстрират динамика, ко€то е близка до тази в западната част на континента, като ръстът във всички страни е двуцифрен – между 36% в „ехи€ и 12% в ”нгари€ в сравнение с първата половина на 2014 г.

ѕрочетете още: ѕазарът на тънки клиенти в EMEA Ц с най-нисък обем от 5 години насам

ќбщото свиване се дължи най-вече на сериозни€ спад в продажните в –уси€ и ”крайна, както и в страните от ќЌƒ. ¬ –уси€ приходите бележат спад с почти 60%, а доставките в ”крайна са се сринали с 56% спр€мо първата половина на миналата година. ƒържавите от ќЌƒ пък отчитат общ спад от 30 на сто.

«а втората половина на 2015 г. от очакван€та са за стаблиност в ÷ентрална ≈вропа и допълнително свиване в –уси€, където според аналзиатора, в обстановката на намалени »“ бюджети, компаниите тр€бва след€т внимателно действи€та на праителството и местните производители.

Ќј…-Ќќ¬» Ќј…-„≈“≈Ќ» ѕ–≈ѕќ–Џ„јЌ»

—лайдшоу
»Ќ“≈–¬ё
–ей ќТ‘аръл, VMware: —ветът на облаците ще е хибриден–ей ќТ‘аръл, VMware: —ветът на облаците ще е хибриден

“ехнически€т директор на компани€та е уверен, че публичните услуги н€ма да замен€т собствените сървъри.

ѕ–»Ћќ∆≈Ќ»я
јЌ ≈“ј

 акво мислите за FireFox OS?

»нформаци€ за ¬ас