Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах
IDG  •  PC World  •  Computerworld  •  CIO  •  CFO  •  Networkworld  •  Дискусии  •  Кариерна зона  •  Събития
COMPUTERWORLD | Социален софтуер и офис продуктивност
23 сеп
2015
 
 

Microsoft представи официално Office 2016

Основният акцент в новия пакет е съвместната работа.

4131 прочитания

От 22 септември новата версия на популярния офис пакет на мицрософт, Office 2016, вече е достъпна за всички потребители по света. Според компанията тя предоставя на потребителите широки възможности за съвместна работа над документи, настройки за безопасност, осигуряващи надежден обмен на файлове между всякакъв типове устройства и операционни системи - Windows, Mac, Android и iOS.

Чрез абонамент за Office 365 пък, клиентите могат да получат винаги актуални и инсталирани приложения, които да ползват на всичките си устройства, комбинирани с услуги, като OneDrive, Skype for Business, Delve, Yammer и корпоративен клас функции за сигурност, обясняват още от Microsoft.

Новият пакет позволява разпознаване на написани на ръка формули.

Прочетете още: Какво ново в новия MS Office 2016 (и Office 365)?

“Начинът, по който хората работят, се е променил драстично, и това е причината Майкрософт да се фокусира върху преоткриване на продуктивността и бизнес процесите в мобилния и „облачен“ свят“. – коментира Сатя Надела, главен изпълнителен директор на Майкрософт. – Тези последни нововъведения са още една голяма крачка напред в процеса по трансформирането на Office от познатия набор от индивидуални работни приложения към свързан набор от приложения и услуги, предназначени за съвременен подход към работата, сътрудничеството и работата в екип.”

Един от основните фокуси на новия пакет е съвместната работа. Функцията Co-authoring в Word, PowerPoint и OneNote позволява виждането на промени, които другите правят, в момента на въвеждането им. Друга функция в тази насока е интеграцията на Skype, благодарение на което потребителят може да споделя екран, разговор или видео чат директно в документа.

Новите Office 2016 приложения са на разположение на 40 езика и изискват Windows 7 или по-нова версия. Считано от вторник, 22 септември, Office 365 абонатите могат да изберат дали да свалят новите Office 2016 приложения като част от техния абонамент. Автоматичните актуализации за потребителите и малкия бизнес ще стартират през следващия месец, а за търговски клиенти - в началото на следващата година. Office 2016 е вече на разположение като еднократна покупка за компютри PC и Mac.

НАЙ-НОВИ НАЙ-ЧЕТЕНИ ПРЕПОРЪЧАНИ

Слайдшоу
ИНТЕРВЮ
Само за 6 месеца инициативата Vue Vixens е обучила над 400 жениСамо за 6 месеца инициативата Vue Vixens е обучила над 400 жени

Интервю с Джен Лупър, старши developer advocate в Progress и основател на Vue Vixens, лектор на конференцията DevReach 2018

ПРИЛОЖЕНИЯ
АНКЕТА

Какво мислите за FireFox OS?

Информация за Вас