Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах
IDG  •  PC World  •  Computerworld  •  CIO  •  CFO  •  Networkworld  •  Дискусии  •  Кариерна зона  •  Събития
COMPUTERWORLD | Телекомуникации
18 сеп
2015
 
 

КЗК одобри сделката между Мтел и blizoo

Фактическата интеграция на Мтел и blizoo България трябва да се осъществи до края на 2015 г.

4036 прочитания

Комисията за защита на конкуренцията е одобрила сделката между Мтел и EQT V за придобиването на 100% от кабелния оператор blizoo България, съобщиха от оператора. През юли компанията майка на Мтел - Telekom Austria Group обяви, че Мтел ще придобие blizoo България, като транзакцията ще бъде финансирана чрез съществуващи парични потоци на групата.

След сделката Мтел ще има най-голям брой клиенти на фиксиран интернет и ще стане втората по големина по брой клиенти на ТВ услуги след Булсатком. blizoo има около 373 000 клиенти. По данни на TAG blizoo България има дял от 8% на пазара на фиксиран интернет и 11% на пазара на ТВ услуги, като мрежата й (поддържаща DOCSIS 3) покрива 1,3 млн. домакинства. Мтел има 183 500 хиляди фиксирани абонати в края на юни 2015 г.

През 2014 г. приходите на blizoo България възлизат на 47 млн. евро, а печалбата преди данъци, такси и амортизации EBITDA е 19 млн. евро. Приходите на Мтел за миналата година са 371,3 млн. евро, а печалбата EBITDA – 143,1 млн. евро.

Прочетете още: Мтел купи blizoo за неназована засега сума

Очаква се фактическата интеграция на Мтел и blizoo България да се осъществи до края на 2015 година, твърдят от Мтел. След нея клиентите на blizoo ще могат да се възползват от целия спектър на услуги, който предлага Мтел, като мобилна телефония и интернет, фиксирана телефония и интернет и ТВ услуги. В момента няма промяна за клиентите на двете компании, които ще продължат да ползват същите услуги и продукти, както и досега, добавят от оператора.

През 2010 г. Мтел купи два от големите интернет оператори у нас – Спектър Нет и Мегалан, а тяхната интеграция продължи близо 2 г.

НАЙ-НОВИ НАЙ-ЧЕТЕНИ ПРЕПОРЪЧАНИ
Фирмите представят

Слайдшоу
ИНТЕРВЮ
Мартин Райхле: R&M развива бизнеса си с иновативни и качествени решенияМартин Райхле: R&M развива бизнеса си с иновативни и качествени решения

2018 г. е най-добрата година за бизнеса на компанията, разработваща и произвеждаща системи с швейцарско качество вече 55 години, заяви Мартин Райхле, един от съсобствениците на Reichle& De-Massari (R&M)

ПРИЛОЖЕНИЯ
АНКЕТА

Какво мислите за FireFox OS?

Информация за Вас