Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах
IDG  •  PC World  •  Computerworld  •  CIO  •  CFO  •  Networkworld  •  Дискусии  •  Кариерна зона  •  Събития
COMPUTERWORLD | PC компоненти
18 сеп
2015
 
 

Новите процесори Carrizo на AMD намаляват емисиите на парникови газове

За 3-годишен период на работа на компютрите, корпоративен клиент, който реши да ъпгрейдне 100 000 PC използващи по-старите процесори с новото, 6-то поколение AMD A-серия APU би спестил около 4,9 милиона киловатчаса електричество, или около 495 000 щатски долара, както и 3350 тона емисии на CO2.

6466 прочитания

Използването на новото 6-то поколение процесори A-серия APU с кодово име “Carrizo” на AMD може да доведе до 50% намаление на емисиите на парникови газове в сравнение с предишната генерация APU.  Това показват резултати от анализи на AMD за въглеродния отпечатък . Данните се базират на широко приетия Протокол за парникови газове (Greenhouse Gas Protocol (GHGP)) разработен от Института за световни ресурси  (World Resources Institute (WRI)) и Световния съвет на бизнеса за устойчиво развитие ( World Business Council for Sustainable Development (WBCSD)), и бяха съобщени на 17 септември по време на пресконференция организирана от AMD за енергоефективните информационни технологии. Проучванията показват, че 60% от компаниите в класацията Fortune 100 са си поставили обществено достъпни цели за намаляване на емисиите на парникови газове от техните операции.

Използването на новото 6-то поколение процесори A-серия APU с кодово име Carrizo на AMD може да доведе до 50% намаление на емисиите на парникови газове в сравнение с предишната генерация APU

За 3-годишен период на работа на компютрите, корпоративен клиент, който реши да ъпгрейдне 100 000 PC използващи по-старите процесори с новото, 6-то поколение AMD A-серия APU би спестил около 4,9 милиона киловатчаса електричество, или около 495 000 щатски долара, както и 3350 тона емисии на CO2 (равностойни на електрозахранването на 461 домакинства).

Прочетете още: AMD отделя GPU бизнеса си в нова компания - Radeon Technologies

През 2014 г. AMD обяви своята амбициозна цел да подобри типичната енергийна ефективност на своите мобилни APU 25 пъти към 2020 г., от отправна точка 2014 г. Посрещането на целта 25x20 изисква ускоряване на ръста на енергийна ефективност с помощта на нови функции за управление на консумацията на енергия и иновационен дизайн на чиповете. Подобренията необходими за постигане на тази цел изпреварват историческата тенденция за ефективността предсказана от Закона на Мур с поне 70%. Това означава, че през 2020 г. даден компютър би могъл да извърши определена задача за 1/5 част от времето, за което се справя РС генерация 2014 г., потребявайки същевременно по-малко от 1/5 от енергията за това. Ако използваме аналогия с колите, това означава да превърнем автомобил със 100 конски сили, който минава около 13 км с литър бензин, в усъвършенствано возило с мощност 500 к.с., което изминава с един литър гориво цели 64 км, и това за период от само 6 години, според разчетите на AMD.

6-тото поколение AMD A-серия APU  е първия продукт въведен по инициативата 25x20, и представлява голям скок в енергийната ефективност на мобилните процесори на AMD, допълват от компанията.

НАЙ-НОВИ НАЙ-ЧЕТЕНИ ПРЕПОРЪЧАНИ
Фирмите представят
Безпрецедентна производителност в новите супербързи х86 сървъри на FUJITSU

Безпрецедентна производителност в новите супербързи х86 сървъри на FUJITSU

Изключително бързи възможности за обработка на трудоемки и тежки задачи, както и на невъобразими до момента количества данни

Слайдшоу
ИНТЕРВЮ
Рей О’Фаръл, VMware: Светът на облаците ще е хибриденРей О’Фаръл, VMware: Светът на облаците ще е хибриден

Техническият директор на компанията е уверен, че публичните услуги няма да заменят собствените сървъри.

ПРИЛОЖЕНИЯ
АНКЕТА

Какво мислите за FireFox OS?

Информация за Вас