Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах
IDG  •  PC World  •  Computerworld  •  CIO  •  CFO  •  Networkworld  •  Дискусии  •  Кариерна зона  •  Събития
COMPUTERWORLD | Мобилни
17 сеп
2015
 
 

Теленор разработи услуга за автопарк

Решението, което ползва мобилна и сателитна връзка, може да се ползва в и извън страната.

4355 прочитания

Услуга, осигуряваща непрекъснато наблюдение и контрол на служебните автомобили в реално време, започна да предлага на бизнес клиентите си Теленор. Наречена „Автопарк Решения“, тя се осъществява посредством мобилна и сателитна връзка и може да бъде използвана в и извън страната.

Услугата не изисква първоначални инвестиции за оборудване, твърдят от оператора. „Теленор Автопарк Решения“ се активира и управлява чрез GPS устройство, което се монтира в автомобила, SIM карта с включен мобилен интернет и уеб базирано приложение за контрол и мониторинг на услугата през компютър или таблет. Приложението е достъпно през Теленор Бизнес портал, без да е необходима допълнителна регистрация.

Чрез тази услуга бизнес клиентите на Теленор могат да намалят разходите си за гориво, да оптимизират административните процеси, свързани с управлението на служебния им автопарк, да подобрят планирането на маршрутите на автомобилите в работните часове и извън тях. „Клиентите разполагат с дистанционен контрол по всяко време, идентификация на шофьорите и дефиниране на региони, а също така могат да следят изпълнението на работните процеси чрез получаване на детайлни справки и уведомления при възникнали събития“, коментират от оператора.

Прочетете още: И Теленор пусна MS облачни услуги за бизнеса

Теленор предлага на бизнес клиентите два пакета „Основен“ и „Плюс“ с едногодишен или двугодишен договор. Цените на пакетите започват от 16,99 лв. без ДДС. Специални допълнителни пакети в Роуминг се предлагат на всички бизнес клиенти, които желаят да използват „Автопарк Решения“ и в чужбина.

НАЙ-НОВИ НАЙ-ЧЕТЕНИ ПРЕПОРЪЧАНИ

Слайдшоу
ИНТЕРВЮ
Рей О’Фаръл, VMware: Светът на облаците ще е хибриденРей О’Фаръл, VMware: Светът на облаците ще е хибриден

Техническият директор на компанията е уверен, че публичните услуги няма да заменят собствените сървъри.

ПРИЛОЖЕНИЯ
АНКЕТА

Какво мислите за FireFox OS?

Информация за Вас