Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах
IDG  •  PC World  •  Computerworld  •  CIO  •  CFO  •  Networkworld  •  Дискусии  •  Кариерна зона  •  Събития
COMPUTERWORLD | Вести
17 сеп
2015
 
 

HP съкращава 10% от служителите си

Реструктурирането ще се проведе в компанията Hewlett Packard Enterprise.

2837 прочитания

Нови мащабни съкращения на служители обяви HP. Този път компанията възнамерява да освободи между 25 и 30 хил. свои работници. В момента в нея работят около 300 хил. души.

Реструктурирането ще се проведе в компанията Hewlett Packard Enterprise, която наследява инфраструктурния бизнес, разработката на софтуер и доставката на услуги, след разделянето на HP на две отделни компании, обявено преди една година. Очаква се този процес да бъде завършен през октомври 2015 г. Втората организация, HP Inc., ще се занимава с доставка на компютри и принтери.

Мег Уитман

Прочетете още: HP с официална заявка за отделяне на HP Enterprise

“Тези и други промени ще и позволят да създаден по-конкурентна и устойчива структура на разходите в новата компания Hewlett Packard Enterprise”, коментира Мег Уитман, главен изпълнителен директор на HP, която след раделянето ще поеме ръководството на Hewlett Packard Enterprise.

Уитман е част от екипа на HP от 2011 г. и оттогава компанията реализира мащабна програма за съкращения. През 2012 г. организацията обяви планове да съкрати щата си с 25 хил., като после разшири обхвата на реструктурирането до 55 хил. През август т.г. пък Катрин Лежак, финансов директор на компанията, заяви ще се наложи да бъдат съкратени още 5% от служителите.

Съобщението за предстоящите съкращения бе направен заедно с публикацията на финансовите прогнози за Hewlett Packard Enterprise. Намаляването на щата ще икономисва по 2 млрд. долара всяка година и ще й осгури ръст на дълосрочната оперативна рентабилност в размер от 7 до 9 на сто. Напоследък HP докладва постоянен спад в приходите. През последното тримесечие оборотът на компанията се сви с 8%, до 25,3 млрд. долара.

НАЙ-НОВИ НАЙ-ЧЕТЕНИ ПРЕПОРЪЧАНИ
Фирмите представят
Безпрецедентна производителност в новите супербързи х86 сървъри на FUJITSU

Безпрецедентна производителност в новите супербързи х86 сървъри на FUJITSU

Изключително бързи възможности за обработка на трудоемки и тежки задачи, както и на невъобразими до момента количества данни

Слайдшоу
ИНТЕРВЮ
Мартин Райхле: R&M развива бизнеса си с иновативни и качествени решенияМартин Райхле: R&M развива бизнеса си с иновативни и качествени решения

2018 г. е най-добрата година за бизнеса на компанията, разработваща и произвеждаща системи с швейцарско качество вече 55 години, заяви Мартин Райхле, един от съсобствениците на Reichle& De-Massari (R&M)

ПРИЛОЖЕНИЯ
АНКЕТА

Какво мислите за FireFox OS?

Информация за Вас