Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах
IDG  •  PC World  •  Computerworld  •  CIO  •  CFO  •  Networkworld  •  Дискусии  •  Кариерна зона  •  Събития
COMPUTERWORLD | Цифрова телевизия
16 сеп
2015
 
 

Ericsson дава $125млн. за щатския специалист по видеокомпресия Envivio

Придобиването на Envivio разширява лидерската позиция на Ericsson като глобален доставчик на решения за телевизионни и медийни услуги.

2938 прочитания, 0 коментара

Ericsson ще придобие щатската компания Envivio, плащайки по $4,1 на акция, или приблизително $125 милиона, които ще бъдат платени в брой.

Придобиването на Envivio разширява лидерската позиция на Ericsson като глобален доставчик на решения за телевизионни и медийни услуги.

Придобиването ще засили позицията на Ericsson във видео компресията, обединявайки водещата позиция на компанията в сферата на предаването и разпространението на ТВ съдържание и лидерство на Envivio в кабелните и телеком услуги, твърдят от шведската компания. Технологиите на Envivio за осигуряване на облачно-ориентираните и софтуерно-базирани видео възможности ще бъдат ключово допълнение към богатото портфолио на Ericsson, включващо услуги за богати мултимедийни възможности, обработка, издателска дейност, доставка, както и телевизионни платформи за гледане на телевизия на всякакъв тип устройство.

Прочетете още: Ericsson: 35% от зрителите гледат видео съдържание по заявка

Envivio е сред лидерите в областта на софтуертно базираното видеокодиране с клиентска база от над 400 доставчика на ТВ услуги и собственици на съдържание. Компанията, основана през 2000 г. в Сан Франциско, има около 200 служители, а приходите за 2014 г. са $43 милиона.

Сред най-важните клиенти на Envivio са Comcast, Cox Communications, Liberty Global, Sky, Telstra и Time Warner Cable. Модерните софтуерни решения на Envivio за приложения за платена телевизия и опцията TV Anywhere извършват софтуерно-базирано видео кодиране/транскодиране, обработка, пакетиране и включване на реклами. Облачно ориентираната чиста софтуерна видеообработка на Envivio е достъпна на Intel базирани устройства или блейд сървъри.

„Нашите потребителски проучвания ясно показват, че зрителите желаят телевизия, която отговаря на техните условия и е подходяща за всяко устройство. Те очакват и преживявания, които непрекъснато се развиват. Ние сме ангажирани да осигурим на нашите клиенти ясен път към напълно гъвкави облачно агностични платформи, които доставят удоволствие на телевизионните потребители. Радваме се да посрещнем лидера на пазара на чистото софтуерно видео кодиране, обработка и предлагането на пакети като част от Ericsson. Комбинацията ще засили нашата позиция в областта на кодирането, както в поръчковото хардуерно, така и в чистото софтуерно кодиране, предоставяйки производителност и гъвкавост“, твърди Пер Боргклинт, старши вицепрезидент и ръководител на бизнес отдела „Решения за поддръжка“ в Ericsson.

Придобиването значително ще подобри способностите на софтуера на Ericsson за видеокодиране и ще подкрепи концепцията на компанията за виртуализирано кодиране, което дава възможност за отделяне на функциите за видеообработка от архитектурните и функционалните граници. Това предоставя гъвкавост при използването на хардуерно и софтуерно базирана видеокомпресия. Клиентите на Ericsson ще получат пряк път към следващо поколение UHD/HD услуги и високо ефективни технологии за видео кодиране (HEVC).

Според условията на окончателното споразумение, Ericsson ще подаде парично търгово предложение за закупуване на всички акции в обръщение на Envivio с цел сливане след приключване на процедурата. Всички акции, които не влизат в търговото предложение, ще се преобразуват и остойностят при $4,1 на акция и ще могат да се закупят впоследствие. Някои от основните акционери в Envivio, които колективно притежават приблизително 34% от акциите в обръщение, подкрепят споразумението с Ericsson и ще участват в търга с намерение да продадат всичките си акции, като обещават да гласуват в полза на сливането. Придобиването се очаква да приключи през четвъртото тримесечие на 2015 г., при спазване на обичайните условия за приключване. След придобиването компанията ще стане част от сегмента Support Solutions в Ericsson.

НАЙ-НОВИ НАЙ-ЧЕТЕНИ ПРЕПОРЪЧАНИ
Фирмите представят
Димитрина Апостолова, регионален мениджър Корпоративни продажби – Бургас, във Виваком:

Димитрина Апостолова, регионален мениджър Корпоративни продажби – Бургас, във Виваком:

Телекомуникациите са двигател за развитие на умните градове
Цифров офис от ново поколение:

Цифров офис от ново поколение:

Как да постигнем свободно движение на информация и автоматизиране на процеси?
Емил Китанов, Старши консултант, Елит Софтуер:

Емил Китанов, Старши консултант, Елит Софтуер:

Някои детайли за Business Intelligence функциите на модерните ERP системи
Илия Кръстев, директор „Продажби“ на платформени решения в SAP България:

Илия Кръстев, директор „Продажби“ на платформени решения в SAP България:

Със SAP HANA банките могат да харчат 80% за иновации и само 20% за поддръжка

Слайдшоу
ИНТЕРВЮ
Предимствата на облачните ИТ услуги са достъпни за всеки бизнесПредимствата на облачните ИТ услуги са достъпни за всеки бизнес

Добромир Тодоров е главен директор „Облачни услуги“ на HeleCloud. Той е бил съосновател и е управлявал множество стартъпи в сферата на технологичните и финансови услуги. С опит в архитектурните решения, сигурността и инженеринг на...

ПРИЛОЖЕНИЯ
АНКЕТА

Какво мислите за FireFox OS?

Информация за Вас