Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах
IDG  •  PC World  •  Computerworld  •  CIO  •  CFO  •  Networkworld  •  Дискусии  •  Кариерна зона  •  Събития
COMPUTERWORLD |
14 сеп
2015
 
 

Експертите: защо, кога и как да наемем инфраструктура като услуга

Какви са тенденциите в IaaS, кога е моментът да се наеме инфраструктура като услуга, актуални ли са и защо хибридните облаци, какви са регулациите в областта? Тези и още много други аспекти на “инфраструктурата като услуга” ще коментират експерти по време на уебинар на 16 септември.

1638 прочитания

Според проучване, проведено от Infiniti Research, ръстът на инфраструктурата като услуга ще достигне 42% за следващите 5 години. Експертите са на мнение, че този ръст се обуславя преди всичко от необходимостта да се трансформират капиталовите разходи в оперативни, комбинирано със силен фокус върху непрекъсваемостта на бизнеса. 

Заедно с това през последните няколко години инфраструктурата като услуга извървя сериозен път от технология, осигуряваща по-добра наличност и по-голяма производителност, до все по-масово възприемане на хибридния облак. Чрез комбиниране на услуги от публичен и частен облак, колокация и управляван хостинг, хибридните облачни модели предоставят гъвкавостта, мащабируемостта и производителността, от които днес се нуждае бизнесът. Според Гартнър това е причината до 2017 г. половината от предприятията да възприемат хибридна инфраструктура като решение за предоставяне на услуга. 

IaaS, уебдискусияКакви са тенденциите в IaaS, кога е моментът да се наеме инфраструктура като услуга, актуални ли са и защо хибридните облаци, какви са регулациите в областта? На тези и на още много други въпроси ще потърсим отговор по време на уебинар на 16 септември 2015 г. Дискусията се организира от технологичния сайт IDG.bg със съдействието на IBS България, Еволинк и NDB/Citrix.

Прочетете още: IDC: 50% от фирмите разчитат да увеличат приходите си чрез облака

Сред участниците в дискусията ще бъдат Марин Роглев, мениджър “Сървърна администрация” за EMEA в AVON, Десислава Кръстева, старши адвокат в Адвокатско дружество „Димитров, Петров и Ко.“, инж. Ивелина Пашова, ИТ Мениджър на ПИМК ООД, Свилен Станчев, мениджър "Бизнес развитие" в Ай Би Ес България, и Светослав Христов, мениджър „Бизнес развитие“ и председател на СД на Еволинк АД. 

Подробности за официалните гости, които ще участват в обсъждането, въпросите, които ще бъдат обсъдени, както и възможност да се регистрирате, можете да намерите на http://discussions.idg.bg/116.

Слушателите също имат възможност да участват в обсъждането, като изпращат предварителни въпроси на http://discussions.idg.bg/116/questions, които ще бъдат зададени по време на уебинара.

НАЙ-НОВИ НАЙ-ЧЕТЕНИ ПРЕПОРЪЧАНИ

Слайдшоу
ИНТЕРВЮ
Рей О’Фаръл, VMware: Светът на облаците ще е хибриденРей О’Фаръл, VMware: Светът на облаците ще е хибриден

Техническият директор на компанията е уверен, че публичните услуги няма да заменят собствените сървъри.

ПРИЛОЖЕНИЯ
АНКЕТА

Какво мислите за FireFox OS?

Информация за Вас