Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах
IDG  •  PC World  •  Computerworld  •  CIO  •  CFO  •  Networkworld  •  Дискусии  •  Кариерна зона  •  Събития
COMPUTERWORLD | Аутсорсинг
09 сеп
2015
 
 

Френският гигант Atos купи ITO бизнеса на Xerox за почти $1 млрд.

В резултат от придобиването френската компания става един от водещите доставчици на ИТ услуги на американската Xerox.

4284 прочитания

Световната компания за ИТ решения Atos купи бизнеса на Xerox за аутсорсинг на ИТ услуги (ITO) за $966 млн. Сделката е стратегическа и за двете компании, съобщиха от Atos.

Тиери БретонВ резултат от придобиването френската компания става един от водещите доставчици на ИТ услуги на американската Xerox. Френският ИТ гигант ще комбинира най-добрите практики на Xerox ITO със своите възможности и портфолио от най-нови технологии в областта на облачните услуги, Големите данни и киберсигурността, твърдят от Atos.

„Това е голяма стъпка в развитието на Atos Group. Ние посрещаме в екипа си още 9 600 нови служители от Xerox ITO. С тази сделка успяхме да постигнем едно балансирано глобално присъствие на компанията, където Северна Америка вече е най-големият ни географски регион“, коментира финализирането на сделката Тиери Бретон, председател и главен изпълнителен директор на Atos Group.

Прочетете още: ISG обяви класацията си за доставчици на аутсорсинг услуги

18% ръст на приходите, които възлизат на €4,941 млн., отчете Atos за първата половина на 2015 г. в сравнение със същия период на предишната година. След приключването на сделката за Xerox ITO оперативната печалба на френската компанията достигна €354 млн., в сравнение с €274 млн. за първата половина на 2014 г.

НАЙ-НОВИ НАЙ-ЧЕТЕНИ ПРЕПОРЪЧАНИ
Фирмите представят
Безпрецедентна производителност в новите супербързи х86 сървъри на FUJITSU

Безпрецедентна производителност в новите супербързи х86 сървъри на FUJITSU

Изключително бързи възможности за обработка на трудоемки и тежки задачи, както и на невъобразими до момента количества данни

Слайдшоу
ИНТЕРВЮ
Мартин Райхле: R&M развива бизнеса си с иновативни и качествени решенияМартин Райхле: R&M развива бизнеса си с иновативни и качествени решения

2018 г. е най-добрата година за бизнеса на компанията, разработваща и произвеждаща системи с швейцарско качество вече 55 години, заяви Мартин Райхле, един от съсобствениците на Reichle& De-Massari (R&M)

ПРИЛОЖЕНИЯ
АНКЕТА

Какво мислите за FireFox OS?

Информация за Вас