Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах
IDG  •  PC World  •  Computerworld  •  CIO  •  CFO  •  Networkworld  •  Дискусии  •  Кариерна зона  •  Събития
COMPUTERWORLD | CAD/CAM/CAE
08 сеп
2015
 
 

След Adobe и Autodesk преминава изцяло на абонаментен принцип

След 31 юли 2016 г. лицензите за пакетите Autodesk Design & Creation ще са налични само чрез абонамент.

5296 прочитания

От следващата година вече няма да можете вече да си купувате пакети на Autodesk – просто ще ги наемате. Този ход вече бе предприет от компанията за самостоятелните й продукти като Maya и 3ds Max.

След 31 юли 2016 г. лицензите за пакетите Autodesk Design & Creation ще са налични само чрез абонамент.

От 31 юли 2016 г. търговските лицензи за повечето пакети Autodesk Design & Creation ще са налични само чрез абонамент. Тези пакети включват Entertainment Creation, базирани на Maya и 3ds Max – плюс инструментите за индустриален дизайн като AutoCAD Design Suite, Building Design Suite, Factory Design Suite, Infrastructure Design Suite, Plant Design Suite, Product Design Suite.

Прочетете още: Autodesk се фокусира върху облачни услуги и мобилност

Този ход последва предишното обявление на компанията, че самостоятелните версии на Maya и 3ds Max ще са достъпни само за абонати от 31 януари 2016 г.

Autodesk описва наемането на софтуер и услуги вместо тяхното купуване и надграждане като „новата норма“.

Проектантски студия ще могат да се абонират за продукти и услуги на Autodesk на базата „pay-as-you-go“, с многогодишни, годишни, тримесечни и едномесечни абонаментни договори.

Ако сега имате постоянен лиценз, няма да има възможност за традиционно надграждане или ако купите такъв преди 31 януари следващата година. Ако в момента притежавате софтуер на Autodesk и имате контракт за поддръжка, можете да продължите да ползвате условията по него, но след 31 януари / 31 юли няма да можете да сключите нов договор за поддръжка.

IDG News Service

НАЙ-НОВИ НАЙ-ЧЕТЕНИ ПРЕПОРЪЧАНИ
Интервю

Слайдшоу
ИНТЕРВЮ
Иван Георгиев, Kaufland Service: Развитието е ключово за бизнеса ниИван Георгиев, Kaufland Service: Развитието е ключово за бизнеса ни

Марката Кауфланд е позната у нас с веригата си от хипермаркети. Малцина обаче знаят, че от България се поддържат някои от нейните ключови системи, както и че тук се разработват перспективни технологии, които тепърва ще бъдат внедрявани в...

ПРИЛОЖЕНИЯ
АНКЕТА

Какво мислите за FireFox OS?

Информация за Вас