Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах
IDG  •  PC World  •  Computerworld  •  CIO  •  CFO  •  Networkworld  •  Дискусии  •  Кариерна зона  •  Събития
COMPUTERWORLD | Настолни компютри
08 сеп
2015
 
 

Fujitsu ще използва чипове на AMD в тънките си клиенти

4735 прочитания

Fujitsu са избрали системите-на-чип (SoC) за вграждане AMD G-серия (AMD Embedded G-Series SoC), наричани досега с кодовото име “Steppe Eagle,” за най-новото попълнение в семейството тънки клиенти – Futuro, обяви америкаснкият производител на полупроводници. От там допълват, че тяхната G-серия SoC разполагат с усъвършенствана технология за управление на енергията, което води до добро съотношение производителност/разходи за бизнес потребителите.

Fujitsu Futuro S920

Новите Fujitsu Futuro S920, S720 и S520 са гъвкави терминални устройства, разработени за сървърно-базирана работа с виртуални десктопи, осигуряващи висока степен на защита. S920 е най-мощният продукт, който разполага със слотове за разширение и разнообразни възможности за свързване. S720 пък заемат малко място на бюрото, и имат възможност да работят с два монитора, докато S520 са компактни системи с практически нулев шум.

Прочетете още: AMD официално представи компактната видеокарта Radeon R9 Nano

“Fujitsu е отдавнашен партньор на AMD при тънките клиенти, и ние се радваме да работим заедно и да подобряваме производителността, като намаляваме общите разходи по притежание за потребителите – споделя Скот Ейлър, вицепрезидент и управител на поделението AMD Embedded Solutions. – С напредъка на технологията на тънките клиенти, все повече корпорации осъзнават предимствата от преминаване от стандартни компютри към тънки клиенти.”

“Бизнесът изисква технологии, които от една страна са прости и надеждни, а от друга – достатъчно мощни, и ние се радваме, че си партнираме с AMD, за да създадем системи тънки клиенти, които са лесни за управление, компактни и енерго-ефективни – обяснява Дитер Хайс, вицепрезидент на поделението Client Computing Devices във Fujitsu. – Проектирани и произведени в Германия с мисълта за нуждите на клиентите, тези „тънки клиенти“ са идеалните устройства за надеждни сървърно-базирани среди с десктоп виртуализация.”

НАЙ-НОВИ НАЙ-ЧЕТЕНИ ПРЕПОРЪЧАНИ

Слайдшоу
ИНТЕРВЮ
Сергей Белоусов, Acronis: Отваряме развоен център в СофияСергей Белоусов, Acronis: Отваряме развоен център в София

Сингапурският специалист в областта на архивирането, възстановяването и защитата на данни създава свой голям инженерингов център в София, в който до 2-3 години трябва да работят над 200 високовалифицирани специалисти. Това обяви главният...

ПРИЛОЖЕНИЯ
АНКЕТА

Какво мислите за FireFox OS?

Информация за Вас