“ози сайт използва бисквитки (cookies). јко желаете можете да научите повече тук. –азбрах
IDG  •  PC World  •  Computerworld  •  CIO  •  CFO  •  Networkworld  •  ƒискусии  •   ариерна зона  •  —ъбити€
COMPUTERWORLD | ¬ести
04 сеп
2015
 
 

IDC: ¬ъзстанов€ване на разходите за »“ услуги в ÷»≈

3064 прочитани€

–азходите за »“ услуги в ÷ентрална и »зточна ≈вропа (÷»≈) излизат от дълги€ период на стагнаци€ и през 2015 ще отбележат ръст, об€ви IDC. ѕазарът в споменати€ регион (без –уси€) ще се развива със среден годишен ръст от 4,8% , като през 2019 г. общи€т оборот ще достигне 11 млрд. долара. —поред анализатора увререността на бизнесите се завръща, като гол€ма част от компаниите очакват ръст при бюджетите за »“ услуги спр€мо миналата година.

ѕоддръжката и обучени€та представл€ват около една четвърт от разходите за »“ услуги в региона, като оставт надежден източник на приходи за технологичните доставчици въпреки намал€ването маржовете, отчитат още от IDC. —лед години на стагнаци€ пазарът оптново набира скорост – клиентите се оттласват от чисто поддържащата функци€ на »“ в посока иновативни проекти, изискващи нови решени€. ”слугите за управление на проекти в момента представл€ват повече от половината от общите разходи за »“ услуги и те ще са ключови за бъдещи€ ръст. “радиционните аутсорсинг услуги представл€ват 40% от разходите, като при т€х ръстът се захранва най-вече от увеличаването на интереса към хостваната инфраструктура. ќт IDC обаче подчертават, че този пазар бива конкуриран от облачни€ модел за доставака на услуги.

ѕрочетете още: IDC: SaaS ще заема 70% от пазара на публични облаци в ÷»≈ през 2015 г.

Ќовата ера при »“ услугите е по-конкурентна спр€мо периода преди финансовата криза, отчитат още анализаторите. —лед не€ клиентите подхождат много по-благоразумно към инвестициите, осзънавайки че много от разходите им преди това не са били чак толкова необходими.

—ъщевременно увеличаването на бро€ на доставчиците е безпрецедентно, най-вече в при облачните услуги и т.нар. “рета платформа (приложени€ за мобилност, социални комуникации, големи данни и анализи). ¬ същото врема вертикалната консолидаци€ е €сно изразена сила на пазара – глобалните играчи придобиват локални системни интегратори. ƒопълнително частни капиталови инвеститори също про€в€ват интерес към пазара, най-често навлизайки в него чрез услуги за центрове за данни.

Ќј…-Ќќ¬» Ќј…-„≈“≈Ќ» ѕ–≈ѕќ–Џ„јЌ»

—лайдшоу
»Ќ“≈–¬ё
–ей ќТ‘аръл, VMware: —ветът на облаците ще е хибриден–ей ќТ‘аръл, VMware: —ветът на облаците ще е хибриден

“ехнически€т директор на компани€та е уверен, че публичните услуги н€ма да замен€т собствените сървъри.

ѕ–»Ћќ∆≈Ќ»я
јЌ ≈“ј

 акво мислите за FireFox OS?

»нформаци€ за ¬ас