Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах
IDG  •  PC World  •  Computerworld  •  CIO  •  CFO  •  Networkworld  •  Дискусии  •  Кариерна зона  •  Събития
COMPUTERWORLD | Монитори
03 сеп
2015
 
 

Philips пуска нови монитори с технология за защита на очите

7457 прочитания

Нови дисплеи за домашни и бизнес потребители, които включват технологията SoftBlue, която намалява умората в очите като потиска ефекта от излагането на синя светлина, пуска на пазара лиензният партньор на Philips – MMD. Мониторите са разпределени в две серии, като едната (E серия) вече е в магазините, а продажбите другата (P серия) ще започнат по-късно през септември.

При SoftBlue дисплеите е елиминирано елиминират излъчването на синя светлина с потенциално опасни дължини на вълната във високия край на късовълновия спектър и преместват пика на дължината на вълната от вредните 450 nm на 460 nm. Това намалява потенциално вредната синя светлина с над 90%, но без да жертва чистотата и качеството на оригиналния цвят.

Philips_221P6EPYEB

Прочетете още: Нов монитор, превръщащ ноутбука в настолно PC, от MMD

„Тази нова технология е емблематична за посвещаването на MMD на грижата за здравето на потребителите и тяхната кондиция, както и за осигуряване на брилянтни цветни изображения за максимална продуктивност – коментира Томас Шаде, вицепрезидент в MMD за региона EMEA. – Проучванията показват, че синята светлина от LED дисплеите може да увреди очите и да повлияе на зрението. Но всички ние прекарваме все повече и повече време пред екрана и постоянно излагаме очите си на потенциално опасните лъчи. Новата технология SoftBlue доказано намалява този риск. Международните тестови организации SGS Labs и TUV Rheinland издадоха сертификат на продуктите за намаляване на синята светлина и защита на очите.”

Philips 277E6EDAD

Всички нови монитори са снабдени с IPS-ADS панели с Full HD резолюция и разполагат с вградени стерео говорители. E-линията от дисплеи за домашни потребители, налична в размери 21,5“, 23,6“ и 27“, притежава тънък дизайн с тъч контроли.

Двата дисплея от P-линията, във версии 21,5“ и 23,8“, са проектирани за професионалиститр. Те предлагат SmartErgo стойка, благодарение на която дисплеят може да бъде накланян, завъртан и настройван във височина до нивото и ъгъла, които най-добре устройват потребителя. Двата дисплея от P-линията включват версия от професионален клас на технологията SmartImage, която динамично оптимизира контраста на изображението, цветовата наситеност и рязкостта, за да подхождат на използваното приложение.

НАЙ-НОВИ НАЙ-ЧЕТЕНИ ПРЕПОРЪЧАНИ
Фирмите представят

Слайдшоу
ИНТЕРВЮ
Мартин Райхле: R&M развива бизнеса си с иновативни и качествени решенияМартин Райхле: R&M развива бизнеса си с иновативни и качествени решения

2018 г. е най-добрата година за бизнеса на компанията, разработваща и произвеждаща системи с швейцарско качество вече 55 години, заяви Мартин Райхле, един от съсобствениците на Reichle& De-Massari (R&M)

ПРИЛОЖЕНИЯ
АНКЕТА

Какво мислите за FireFox OS?

Информация за Вас