“ози сайт използва бисквитки (cookies). јко желаете можете да научите повече тук. –азбрах
IDG  •  PC World  •  Computerworld  •  CIO  •  CFO  •  Networkworld  •  ƒискусии  •   ариерна зона  •  —ъбити€
COMPUTERWORLD | „овешки ресурси
01 сеп
2015
 
 

Ќ—»: —редна заплата за Q2 за »“, телко, звукозапис и медии - 1974 лв.

«а периода април-юни 2015 г. секторът Д—ъздаване и разпространение на информаци€ и творчески продукти; далекосъобщени€Ф се утвърждава и като икономическата дейност с най-високо средномесечно трудово възнаграждение на наетите лица по трудово и служебно правоотношение.

7647 прочитани€

1974 лв. е средната брутна месечна работна заплата за икономическа дейност „—ъздаване и разпространение на информаци€ и творчески продукти; далекосъобщени€” за второто тримесечие на 2015 г. √одина по-рано заетите в този сектор са получавали 1767 лв. на месец, или увеличението на годишна база е от почти 12 на сто. —равнението спр€мо данните за първото тримесечие (1984 лв.) обаче показва понижение. “ова сочат най-актуалните предварителни данни на Ќационални€ статистически институт (Ќ—»).

ƒанни на Ќ—» за средна брутна месечна работна заплата по икономически дейности за второто тримесечие на 2015 г.

¬ този сектор се включват индустриите, които се занимават с:

ѕрочетете още: «аплатите удариха 2700 лв. в »“ и 1800 лв. в телко сектора

- издателска дейност, вкл. издаване на книги, периодични издани€ и друга издателска дейност и издаване на програмни продукти;

- производство на филми и телевизионни предавани€, звукозаписване и издаване на музика;

- радио- и телевизионна дейност;

- далекосъобщени€, вкл. чрез фиксирани мрежи, по безжичен път, чрез спътници и др. ;

- дейности в областта на информационните технологии, вкл. компютърно програмиране, консултантска дейност по »“, управление и обслужване на компютърни средства и системи и др.;

- и информационни услуги, вкл. обработка на данни, хостинг и подобни дейности; уеб-портали, дейност на информационни агенции и др.

«а периода април-юни 2015 г. секторът „—ъздаване и разпространение на информаци€ и творчески продукти; далекосъобщени€” се утвърждава и като икономическата дейност с най-високо средномесечно трудово възнаграждение на наетите лица по трудово и служебно правоотношение. —ледващите области с най-високи доходи за второто тримесечие в анализа на Ќ—» са „‘инансови и застрахователни дейности” - 1 645 лева и „ѕроизводство и разпределение на електрическа и топлинна енерги€ и на газообразни горива” - 1 604 лева.

Ќа фона на най-"щедрите" сектори, средната брутна месечна работна заплата за второто тримесечие на 2015 г. е 879 лв., като за обществени€ сектор средното заплащане за периода е 917 лева, а за частни€ сектор - 867 лв.

ѕо предварителни данни на Ќационални€ статистически институт наетите лица по трудово и служебно правоотношение към кра€ на юни 2015 г. се увеличават с 80,9 хил., или с 3,6% спр€мо кра€ на март 2015 г., като достигат 2,31 милиона.

¬ кра€ на юни 2015 г. наетите лица по трудово и служебно правоотношение са с 10,2 хил., или с 0,4% повече в сравнение с кра€ на юни 2014 г., като най-гол€мо увеличение на наетите се наблюдава в икономическите дейности „—ъздаване и разпространение на информаци€ и творчески продукти; далекосъобщени€” - с 6 хил. ¬ процентно изражение увеличението е най-значително отново в икономическа дейност „—ъздаване и разпространение на информаци€ и творчески продукти; далекосъобщени€” - с 8,5%.

Ќј…-Ќќ¬» Ќј…-„≈“≈Ќ» ѕ–≈ѕќ–Џ„јЌ»
‘ирмите представ€т

—лайдшоу
»Ќ“≈–¬ё
ћартин –айхле: R&M развива бизнеса си с иновативни и качествени решени€ћартин –айхле: R&M развива бизнеса си с иновативни и качествени решени€

2018 г. е най-добрата година за бизнеса на компани€та, разработваща и произвеждаща системи с швейцарско качество вече 55 години, за€ви ћартин –айхле, един от съсобствениците на Reichle& De-Massari (R&M)

ѕ–»Ћќ∆≈Ќ»я
јЌ ≈“ј

 акво мислите за FireFox OS?

»нформаци€ за ¬ас